Στην Ολλανδία είναι έτοιμοι να πειραματιστούν πάνω στο ποδόσφαιρο, εφαρμόζοντας τέσσερις επαναστατικούς κανονισμούς στη 2η κατηγορία της χώρας.

«Φωτιά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο βάζουν οι Ολλανδοί, με την απόφαση της Ομοσπονδίας για την εφαρμογή ριζικών αλλαγών και κανονισμών, που θα φέρουν τεράστιες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, οι «Οράνιε» θέλουν να εφαρμόσουν τέσσερις αλλαγές κανονισμών στην 2η κατηγορία της χώρας από την σεζόν 2023/2024.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί:

1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα.

2) Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα πρέπει να περνάει πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.

3) Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματάει ο χρόνος. Οι «flying substitutions», όπως ονομάζονται δεν θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.

4) Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.