Στη Λίγκα «τρέχουν» να αλλάξουν τις προβληματικές διατάξεις πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και μπλέξουν κι άλλες ομάδες.

Στο τελευταίο συμβούλιο της Super League Interwetten εκτός από την επικύρωση της βαθμολογίας των play out υπήρξε έντονος προβληματισμός με αφορμή την περίπτωση του Παναιτωλικού, που βρέθηκε μπλεγμένος επειδή ένας υπάλληλός του έπαιξε στοίχημα.

Κατά τη διάρκειά του αρκετοί εκπρόσωποι ΠΑΕ χαρακτήρισαν άδικη την περιπέτειά των «κυανοκίτρινων» και ταυτόχρονα έθεσαν ζήτημα επανεξέτασης των προβληματικών, όπως χαρακτηρίστηκαν, διατάξεων που μπορεί να μπλέξουν και άλλες ομάδες.

Ετσι αποφασίστηκε το θέμα να εξεταστεί αρχικά σε τηλεδιάσκεψη των νομικών των 14 ΠΑΕ που θα γίνει αύριο Πέμπτη (9/6), όπου θα προτείνουν τις αλλαγές που θέλουν/πρέπει να γίνουν και έπειτα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συντονισμένα θα απευθυνθεί στην ΕΠΟ για να τις υλοποιήσει με τροποποίηση των σχετικών άρθρων του κώδικα.

Στόχος είναι να προληφθεί αντίστοιχη εμπλοκή και άλλης ομάδας στο μέλλον και να δημιουργηθεί ένα πιο ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, ώστε να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που ένα στέλεχος στοιχηματίσει εν αγνοία του club σε κάποιο παιχνίδι του, με την προϋπόθεση φυσικά να μην προκύπτει υποκειμενική ευθύνη της ομάδας.

Παράλληλα θα επιδιώξουν να αποσαφηνιστεί ο όρος «αξιωματούχος» που σήμερα περικλείει δεκάδες εργαζόμενους σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό και αυτόματα δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε η ατομική πρωτοβουλία ή και θέληση του οποιουδήποτε να είναι σε θέση να απειλήσει την ύπαρξη μίας ομάδας.