Η Λαμία με γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα και άμεση απάντηση (7′ και 81′) στο γκολ ισοφάρισης από τον Πασά (77′), πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-2) στην έδρα της αξιόμαχης Βέροιας και «βλέπει» παραμονή!

Η Λαμία πήρε το πρώτο μπαράζ (1-0) στη Βέροια και σαφέστατο προβάδισμα παραμονής στη Super League, αφού ισχύει και το εκτός έδρας γκολ, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις είναι δεδομένο οτι θα βρεθεί και στο μέλλον σε παρόμοια δύσκολη θέση! Εξαιρετική εμφάνιση από την Βέροια που αδικείται από το τελικό σκορ!

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια, αλλά η Λαμία εκείνη που σκόραρε. Και πολύ νωρίς. Μόλις στο 7ο λεπτό από στημένη μπάλα, ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Μπεχαράνο, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Ένα γκολ που… πήρε περίπου ένα τετράλεπτο για να μετρήσει από τον VAR
Η Βέροια κυριάρχησε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και απείλησε τρεις φορές με αξιώσεις για την ισοφάριση. Με την ωραία ενέργεια, αλλά το αδύναμο τελείωμα του Μούργου στο 20′, με την εξαιρετική κίνηση και ασίστ του Γιακουμάκη στον Πεταυράκη που νικήθηκε από τον Σαράνοφ στο 40′ και στις καθυστερήσεις που πάλι ο Σαράνοφ «έβγαλε» το σουτ του Γιακουμάκη
Ευκαιρία για (δεύτερο) γκολ είχαν και οι φιλοξενούμενοι στο 23′, πάλι με τον Μπεχαράνο που ξεχάστηκε ξανά από την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά η δεύτερη κεφαλιά του Βολιβιανού πέρασε άουτ.

Γκολ η Βέροια, αλλά ξανά μπροστά με τη σέντρα η Λαμία!

Δεν άλλαξε η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Η Βέροια πρωταγωνιστεί και απειλεί συνεχώς. Φοφανά, Πασσάς, Μούργος και Κάτσε απειλούν αλλά δεν μπορούν να βρουν δίχτυα, με τον Φέστα να αναγκάζεται σε δεύτερη αλλαγή (Νούνιες αντί Τζανδάρη) πριν το 60′ μετά από την αναγκαστική του Ταϊρόν με τον Ρόμανιτς στην ανάπαυλα.

Η… κατασκήνωση των γηπεδούχων στο μισό γήπεδο και στο κομμάτι που αμυνόταν η Λαμία. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78′ όταν από διαδοχικά λάθη Τζανετόπουλου και Σαράνοφ, ο Πασάς βρήκε δίχτυα για το 1-1 των γηπεδούχων.
Ελάχιστα πανηγυρίστηκε ωστόσο, αφού με τη σέντρα σχεδόν, η Λαμία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τέρμα του Μανούσου!
Tεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους στη τελευταία φάση του αγώνα, να ισοφαρίσουν με τον Γιακουμάκη έπειτα από… καραμπόλα!

Στο… δεύτερο ημίχρονο στο ΔΑΚ Λαμίας το επόμενο Σάββατο (18/6-20.00) θα κριθεί ποια ομάδα θα συμπληρώσει το παζλ της Super League, με την Λαμία να έχει τον πρώτο λόγο στο ζευγάρι!

Βέροια (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (80′ Οικονόμου), Μούργος (80′ Καπνίδης), Γαβριηλίδης (77′ Μπλέτσας), Φοφανά (59′ Κούατενγκ), Πασάς, Γιακουμάκης.

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57′ Νούνιες), Μανούσος (88′ Προβυδάκης), Ταϊρόν (46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο (70′ Γκέντσογλου).