Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του νυν Προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Τάκη Παπαχρήστου, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου Παναγιώτη Τάγκαλου. Όπως αναφέρει ο Π. Τάγκαλος, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης προσπάθησε να αποτρέψει εκ νέου τη συμμετοχή των σωματείων στις εκλογές.

Η ανακοίνωση:

«Όπως γνωρίζετε δέκα Σωματεία προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να υπερασπιστούν το δημοκρατικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεστε», το οποίο δόλια προσπαθεί να τους στερήσει μια – υποτίθεται- δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση. Η διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Τα δέκα Σωματεία δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα εκείνων που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΠΣΑ. Παρότι έχουν ενταχθεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και διαθέτουν την σχετική αναγνώριση.

Αποτέλεσε τεράστια έκπληξη για τους εκπροσώπους δέκα σωματείων που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης σε ένα πεδίο εγκαταλειμμένο από την ποδοσφαιρική του αρχή, ότι στη χθεσινή εκδίκαση ο πρόεδρος της αρχής αυτής (ΕΠΣΑ) κ. Παπαχρήστος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα Σωματεία της Ένωσής του για να αποτρέψει εκ νέου τη συμμετοχή τους στις εκλογές!!!

Είναι ανήκουστο ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ που τόσους μήνες με διάφορα τρικ, προκηρύσσει εν κρυπτώ εκλογές, τις ακυρώνει και προκηρύσσει άλλες, κόβει και ράβει τον εκλογικό κατάλογο, με προφανή σκοπό να καθυστερήσει ή να αποφύγει την εκλογική του συντριβή, να συνεχίζει την ίδια τακτική ενώπιων των δικαιοδοτικών οργάνων, απέναντι σε νομίμως λειτουργούντα σωματεία της Ένωσής του!!!

Ο κ. Παπαχρήστος δεν διστάζει να ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να υπερασπιστεί την καρέκλα του. Καταλαβαίνει πλέον και ο πιο αδαής τι εννοούσε στην ανακοίνωση της 27/4/2022, στην οποία ανέφερε:

«Επιθυμία μας είναι στις εκλογές της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ να συμμετέχει το σύνολο των ενεργών σωματείων, όπως άλλωστε συνέβαινε σε όλες τις προηγηθείσες εκλογικές διαδικασίες».

Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρίζει τι συνέβαινε στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Τώρα έμαθε τι πραγματικά σημαίνει και η επιθυμία του για συμμετοχή των σωματείων. Στα λόγια λέει «το σύνολο των ενεργών» στην πράξη εννοεί «το σύνολο των αρεστών». Αποκαλύφθηκε ξανά: Ήταν χρόνια απέναντι στα Σωματεία, εμφανίστηκε και χθες απέναντί τους να πείσει το δικαστήριο να τα αποκλείσει!!!

Ποια είναι η θέση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και των συνεργατών του; Ποια είναι η θέση των Σωματείων που τον υποστηρίζουν; Υιοθετούν αυτές τις τακτικές του κ. Παπαχρήστου; Περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτησή τους.

Την Παρασκευή, ημέρα των εκλογών, θα μάθει κι εκείνος ότι η ασέβεια που δείχνει στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας και της χώρας και οι τακτικές που υπαγορεύονται από την καθεστωτική αντίληψή του, θα απαντηθούν όπως πρέπει από την πλειοψηφία των Σωματείων».

Παναγιώτης Τάγκαλος
Υποψήφιος πρόεδρος