Άργησε να πάρει μπρος μεταγραφικά ο Παναιτωλικός και αυτό είναι δικαιολογημένο λόγω των όσων πέρασε. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι διοικούντες έχουν σηκώσει μανίκια πλέον και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είναι μία περίπτωση που έχει πέσει στο τραπέζι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετές ομάδες κοιτούν το υλικό των μεγάλων και ψάχνονται για ευκαιρίες. Ο Παναιτωλικός το κάνει σταθερά τονίζοντας πάντα πως τον ενδιαφέρουν μόνο περιπτώσεις ελεύθερων παικτών.

Προ διετίας αυτό το δρομολόγιο το έκανε ο Νίκος Βέργος. Στο Αγρίνιο θα ήθελαν να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και ο Χατζηθεοδωρίδης. Μόνο που οι περιπτώσεις των δύο διαφέρουν. Αριστερός μπακ θα αποκτηθεί, ο 24χρονος δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά μισθολογικά δεν έχει σχέση με το συμβόλαιο που είχε ο Βέργος στο «τριφύλλι».

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός είχε ενημερώσει τον Χατζηθεοδωρίδη πως καλύτερα θα ήταν να πάει κάπου αλλού. Τον είχε βάλει ως αντάλλαγμα στη μεταγραφή του Φράνκο Φεράρι στον Βόλο και όταν εκείνη χάλασε, ψάχτηκε για αριστερό μπακ και τον Ιανουάριο. Τελικά δεν έκανε τότε μεταγραφή, αλλά τώρα πήρε τον Κρίστιαν Γκάνεα.

Έχοντας μόλις οκτώ ματς φέτος και γνωρίζοντας πως του χρόνου δεν θα παίξει, ο Χατζηθεοδωρίδης είναι θετικός στο να αποχωρήσει παίρνοντας κάποια αποζημίωση. Εκεί θα πατήσει και ο Παναιτωλικός για να μπορέσει ως έναν βαθμό να κλείσει την ψαλίδα στο οικονομικό. Ενδιαφέρον ενδεχομένως να υπάρχει και από αλλού, αν και έχουν γραφτεί μεταξύ άλλων και ομάδες που δεν ισχύουν.

Ωστόσο, στο Αγρίνιο έχουν περάσει ήδη στην επόμενη φάση. Ο Αναστασίου μίλησε με τον παίκτη σε μία προσπάθεια να τον πείσει και να του εξηγήσει το πλάνο του. Το εάν προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι κάτι που θα φανεί, αφού παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες.