Η τριετής συμφωνία του Δημήτρη Ιτούδη με την Φενέρμπαχτσε όπου υπήρχε ο δικός του μέντορας μόνο που πλέον ο Έλληνας κόουτς είναι δάσκαλος.

Το ότι ο Δημήτρης Ιτούδης θα συνέχιζε την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε είναι κάτι που το γνωρίζαμε από καιρό κι απέμενε η επίσημη ανακοίνωση.

Και προσέξτε τις συμπτώσεις: Ο Ιτούδης επιστρέφει στη χώρα (Τουρκία) όπου άρχισε την ευρωπαϊκή του αναζήτηση ως head coach όταν αποφάσισε να διαχωρίσει τους δρόμους του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Την περίοδο 2013-2014 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάνβιτ πριν μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου έσπασε κάθε ρεκόρ με την οχταετή του παραμονή.

Μάλιστα με τον Ομπράντοβιτς θα τα ξαναπούν στην Euroleague αφού ο Ζοτς επιστρέφει με την Παρτιζάν μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Και βέβαια ο Ιτούδης αναλαμβάνει για τρία χρόνια την ομάδα όπου ο μέντορας, κουμπάρος κι αδερφικός του φίλος εργάστηκε για μια επταετία. Και όχι μόνο αυτό. Ο Ομπράντοβιτς οδήγησε την Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρώπης το 2017 και την έκανε την πρώτη ομάδα της Τουρκίας που κατακτά την Euroleague.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάμποσα χρόνια, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει φύγει από το ρόλο του «μαθητή» του Ομπράντοβιτς καθώς έχει γίνει ο ίδιος δάσκαλος! Όχι ότι τον «μειώνει» η μάθησή του πλάι σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Το αντίθετο, άλλωστε και ο ίδιος λέει πόσο ευγνώμων είναι.

Όμως έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Euroleague, βρίσκεται σε ακόμα έναν φιλόδοξο Οργανισμό μετά τα οχτώ χρόνια στην ΤΣΣΚΑ (όπου κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο) κι ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες.

Δίπλα στον Ομπράντοβιτς ο Ιτούδης ανέπτυξε ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του και την εξέλιξε.

Από τα χέρια του αναδεικνύονται και προοδεύουν κι άλλοι προπονητές, όπως ο Ανδρέας Πιστιόλης που μετά από 9 χρόνια στο πλευρό του Ιτούδη, ανέλαβε head coach στην Γαλατασαράι. Και τα πάει πάρα πολύ καλά.

Όπως αναφέραμε έκανε το μεταπτυχιακό του ο Πιστιόλης πλάι στον Ιτούδη. Και τώρα θα είναι αντίπαλοι στην Τουρκία! Όπως φυσικά και με τον Δημήτρη Πρίφτη που συμφώνησε με την Τόφας. (Τι τους συνδέει; Ο Παναθηναϊκός. Πάμε παρακάτω). Συνεργάτης του στην Φενέρμπαχτσε θα είναι ο Στέφανος Δέδας όπως και στην ΤΣΣΚΑ

Και βέβαια η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο κόουτς Ιτούδης πριν αρχίσει στην Φενέρ είναι η Εθνική ομάδα την οποία θα καθοδηγήσει στο Eurobasket.

sportime.gr


Πηγή