To Capitano.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα μιας ακόμα σημαντικής μεταγραφής για τον 21χρονο Ηλία Κουτσουπιά και οι ”λαμπεροί” συμπαίκτες στην νέα του ομάδα, Μπενεβέντο

Aπό την Τερνάνα στην Μπενεβέντο για τα επόμενα χρόνια ο Ηλίας Κουτσουπιάς, κάτι που από χθες είναι και επίσημο. Βήμα – βήμα οι κινήσεις του 21χρονου χαφ, ο οποίος θα αγωνιστεί στην 4η ομάδα της Ιταλίας έπειτα από Μπολόνια, Εντέλα και Τερνάνα, σε μια ακόμη σταθερή κίνηση με στόχο την εξέλιξη του.

Ο ”Έλληνας Μαρκίσιο”, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στην γειτονική χώρα λόγω κινήσεων στο γήπεδο και θέσης, υπέγραψε ακόμα ένα χρυσό deal σε μια ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την Τερνάνα. Η Μπενεβέντο τερμάτισε 7η πέρυσι, μπήκε στα πλέι οφ ανόδου όμως δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο στην Serie A. Από την άλλη, η Τερνάνα μπορεί να ολοκλήρωσε στην 10η θέση, στην πραγματικότητα όμως το πολύ άσχημο ξεκίνημα της, της στέρησε τα ”όνειρα”. Ο Ηλίας όμως ξεχώρισε στην γενική μετριότητα της πρώην – πλέον – ομάδας του. Έκανε παρόμοια χρονιά με την 2η στην Βίρτους Εντέλα, αγωνίστηκε σε 22 ματς (16 ως βασικός), μια χρονιά που τον ωρίμασε αρκετά.

291747789_794817598592027_6938972759522413440_n.jpg#asset:395369

Το «χρυσό» deal του Ηλία

Έτσι, ακόμα ένα καλοκαίρι αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον γιο του πρώην στόπερ του ΟΦΗ. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από σημαντικές ομάδες της Serie A αρχικά, όμως ήθελαν να αδειάσουν θέσεις για να προχωρήσουν στην αγορά γιατί υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό παικτών που έχει κάθε ομάδα, ενώ οι προϋποθέσεις που ήθελε ο Ηλίας ήταν διαφορετικές την δεδομένη στιγμή.

Από την πρώτη στιγμή, όπως γράφουν οι Ιταλοί, Πίζα και Μπενεβέντο τον ήθελαν, με την ”Μπένε” ακόμα περισσότερο. Κινήθηκε άμεσα, προσέφερε ένα πολύ καλό 3ετες συμβόλαιο με σημαντικές απολαβές στον κρητικό χαφ (γεννημένος στο Αγρίνιο), μίλησε με την Βίρτους Εντέλα και συμφώνησαν σε ένα deal που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ, ίσως τα ξεπεράσει. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τα Bonus ενώ η Βίρτους κρατάει και ένα ποσοστό μεταπώλησής. Αυτά αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στην Ιταλική ομάδα θα βρει μπροστά του έμπειρους επιθετικούς να συνεργαστεί (Φαρίας – Λαπαντούλα), καθώς και τον πολύ γνωστό διεθνή Πολωνό αμυντικό Κλικ καθώς και τον αδερφό του σούπερ σταρ Λορέντζο Ινσίνιε, Ρομπέρτο. Μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες να μπει στα πλέι οφ και την επόμενη σεζόν με παιδιά που ξέρουν την κατηγορία και τον Ηλία να επιδιώκει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει υψηλούς στόχους. Με το καλό!