Η κα Αριστέα Ρόμπολα με καταγωγή από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας είναι παντρεμένη με τον κο Αντώνη Ζήκο Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Πατρών και προπονητή ποδοσφαίρου.
Έχουν ένα γιο 22 ετών και πρόσφατα ξεκίνησε την ενασχόληση του με την διαιτησία. Από την άλλη η κα Αριστέα Ρόμπολα εργάστηκε στην ΔΕΠΑ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ για περίπου 20 χρόνια, ενώ είναι κάτοχος ECDL και PROFICIENCY Αγγλικής Γλώσσας.
Η ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο έχει καταγραφεί για τα καλά στον ανδροκρατούμενο χώρο των γηπέδων. Είναι μέλος της Επιτροπής του Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και ανήκει στην ΕΕ της ΕΠΣ Αχαϊας όντας μέλος. Ακόμα τα τελευταία χρόνια συνεχίζει ως παρατηρήτρια αγώνων της SUPER LEAGUE 2.
Η πεισματάρα αυτή γυναίκα δίνει την προσωπική της μάχη και τα καταφέρνει επάξια. Ακολουθεί μία πλήρης εξομολογητική συνέντευξη που αφορά τις επιτυχίες των Εθνικών μας κλιμακίων, τις βάσεις που απαιτούνται για να καταστεί το ποδόσφαιρο γυναικών της χώρας μας επαγγελματικό και όχι μόνο!
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
1.Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείτε με τα κοινά του ποδοσφαίρου και αν υπάρχει χρόνος, ώστε να συνδυάζετε όλες τις καθημερινές σου υποχρεώσεις;
Από μικρή ηλικία παρακολουθούσα αγώνες ποδοσφαίρου. Στην Αθήνα πήγαινα πολύ συχνά σε αγώνες στο ΟΑΚΑ, γιατί έμενα πολύ κοντά στο γήπεδο.
Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο έγινε πιο έντονη μιας και ακολουθούσα παντού τον σύζυγό μου ως ποδοσφαιριστή και προπονητή ποδοσφαίρου. Ξεκίνησα ως παρατηρητής αγώνων από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας λόγω καταγωγής και συνέχισα σε ανώτερες κατηγορίες όπως την SUPER LEAGUE 2 και αγώνες κυπέλου Ελλάδος Επαγγελματικών Ομάδων.
Η απόφαση μου να ασχοληθώ με την διοίκηση έφερε την εκλογή μου ως μέλος ΔΣ της ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ αρχικά και στη συνέχεια στο ΔΣ της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ, καθώς και στην Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ Όταν υπάρχει σωστή οργάνωση χρόνου και κυρίως σε στηρίζει η οικογένεια σου υπάρχει χρόνος για κάθε ασχολία!”
2.Προσωπικά οι επιτυχίες των εθνικών μας κλιμακίων ανεβάζουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας μας;
Υπάρχει η δυνατότητα να φθάσουμε το επίπεδο προηγμένων χωρών του εξωτερικού ή απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμα;
Με την ανάληψη των ηνίων του ποδοσφαίρου γυναικών από τον τωρινή Επιτροπή μπήκαν στο κάδρο πολύ υψηλοί στόχοι. Ο πρόεδρος κ. Φύτρας πράγματι είχε όραμα και διάθεση που πέρασε και σ όλα τα μέλη της Επιτροπής, να φτάσουμε σε επίπεδα χωρών που έχουν επενδύσει το ποδόσφαιρο γυναικών.
Φυσικά αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι, αλλά υπάρχουν όλα τα στοιχεία για σκληρή δουλειά, ώστε να ανέβουμε επίπεδο.
Η εικόνα, το επίπεδο των Εθνικών μας κλιμακίων αντιπροσωπεύει την εικόνα, το επίπεδο των εσωτερικών διοργανώσεων φυσικά των ομάδων μας και της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται από όλα τα μέλη τους.”
3.Η ΕΠΟ δηλώνει έτοιμη να καθιερώσει το ποδόσφαιρο γυναικών της χώρας μας ως επαγγελματικό;
Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την άνοδο του επιπέδου του ποδοσφαίρου γυναικών στην χώρα μας!!!Μπαίνουμε έτσι σε ευρωπαϊκά πρότυπα.
Βέβαια θα πρέπει να οργανωθεί σωστά, ώστε το ποδόσφαιρο γυναικών να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από μια τέτοια ενέργεια!
4.Στην Αρμόδια Επιτροπή του Γυναικείου Ποδοσφαίρου υπάρχουν κι άλλες γυναίκες σε οργανωτικές θέσεις;
Ναι υπάρχουν και άλλες γυναίκες στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερες, αλλά ας έχουμε και ένα τομέα ως πρόκληση να τον κατακτήσουμε.”
5.Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Αριστέα Ρομπόλα και γιατί σας προσφωνούν ως ”Σιδηρά” Κυρία?
Επιμονή, υπομονή, αποφασιστικότητα και ακολουθία του λόγου μου είναι νομίζω μερικά από τα χαρακτηριστικά μου.
Όσο για το «Σιδηρά Κυρία», επειδή ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι η ταπεινότητα, θα έλεγα να ρωτήσουμε αυτούς που με αποκαλούν μ΄ αυτό τον τιμητικό τίτλο.”
6.Στη σημερινή εποχή οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες και αντιμετωπίζονται ισότιμα όπως οι άνδρες;
”Είναι πλέον δεδομένη η παρουσία γυναίκας σε κάθε τομέα της καθημερινότητας μας. Από τον πιο απλό μέχρι τον πιο δύσκολο, τον πιο πολύπλοκο.
Άλλωστε αν παρατηρήσουμε σε πολλούς ανδροκρατούμενους χώρους μια γυναίκα θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και θα εισχωρήσει με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.
Το γυναικείο μυαλό λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από το ανδρικό. ”Ασθενές” φύλο θα έλεγα πως παραμένουμε μόνο πλέον στο κομμάτι της σωματικής δύναμης.”
7.Βλέπουμε ότι ο αθλητισμός της χώρας μας κάποιες φορές διακατέχεται και ωμή βία. Δραστικές λύσεις από ΕΠΟ σε συνεργασία με την Πολιτεία υπάρχουν ή όλα μένουν στα λόγια;
Προφανώς εννοείτε το επεισόδιο με τον Άλκη ή και κάποια αντίστοιχα που είδαν το φως της δημοσιότητας με το πιο πρόσφατο στο Μενίδι.
Το φαινόμενο της οπαδικής βίας αναπτύσσεται και συντηρείται, πάνω σε ένα βαθύ και ευρύ φάσμα κοινωνικών προβλημάτων.
Οι ευθύνες πολλές, είναι διαχρονικές και σε πολλές πλευρές, όχι απλά της ΕΠΟ. Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ούτε μπορούν να υπάρξουν σε σύντομο χρόνο.
Ένας σοβαρός σχεδιασμός για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα πεδία που τροφοδοτούν την βία, να έχει συνέχεια,  συνέπεια, συναίνεση κοινωνική και πολιτική, αλλά και αποφασιστικότητα.
Ελπίζω σύντομα να υπάρξουν ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αντικρύζουμε στα γήπεδα μας εικόνες των Βρετανικών γηπέδων με τις ενέργειες και τις αποφάσεις από την γνήσια ”Σιδηρά” Κυρία (Μάργκαρετ Θάτσερ).”
8.Κλείνοντας τον επίλογο της συνέντευξης θα επιθυμούσαμε και το προσωπικό σας ευχετήριο μήνυμα.
”Φυσικά θα ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα όλοι μας την πανδημία όσο πιο γρήγορα μας επιτρέπεται, υπομονή, επιμονή και δύναμη στους παράγοντες των ομάδων μας γιατί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο όλου του οικοδομήματος του ποδοσφαίρου!!!”
Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης