Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ψήφισε να ανεβαίνουν απευθείας δύο από τη Super League 2 και θα πέφτουν δύο από τη Super League.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ συνεδρίασε την Παρασκευή (22/7) και ψήφισε να ανεβαίνουν δύο ομάδες απευθείας από τη Super League 2 και θα πέφτουν δύο από τη Super League. Η πρόταση αυτή πέρασε με ψήφους 8-5.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η 13η και η 14η ομάδα θα υποβιβαστούν απευθείας από τη μεγάλη κατηγορία και θα ανέβουν αυτόματα οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Βέβαια, θα μπορεί και τρίτη ομάδα να διεκδικήσει την άνοδό της, αφού ο 12ος της Super League 2 θα δώσει διπλό μπαράζ με ομάδα από την Super League και η λογική λέει πως θα είναι μια από τις δευτεραθλήτριες των δύο ομίλων, κάτι που απομένει να διευκρινιστεί.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη σεζόν ίσχυε να πέφτει ο τελευταίος και ο 13ος έδινε μπαράζ ανόδου/παραμονής με το νικητή της Super League 2 που έβγαινε από μπαράζ μεταξύ των δύο πρώτων των ομίλων. Πλέον, απομένει να περάσει η ψήφιση αυτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Κάτι που πάντως μοιάζει να περάσει με την υπάρχουσα μορφή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το πλέον πιθανό είναι να εγκριθεί η άνοδος δύο ομάδων (η πρωταθλήτρια κάθε ομίλου).

Ουσιαστικά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υιοθετεί την προκήρυξη της Super League 2, η οποία στις 18 Ιουλίου αποφάσισε στη δική της προκήρυξη να προβλέπεται η άνοδος δύο συν μίας (2+1) ομάδων στο ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά κι ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων από κάθε όμιλο.

Αντίθετα, πέντε ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου το Δ.Σ. της μεγάλης κατηγορίας είχε εγκρίνει ομόφωνα την προκήρυξη του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Οι έξι πρώτοι της κανονικής διάρκειας θα πήγαιναν στα playoffs, ο τελευταίος θα υποβιβαζόταν κι ο προτελευταίος θα έδινε μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.