Τους λόγους που επέστρεψε στην Ελλάδα, έπειτα από αρκετά χρόνια στην Αγγλία, εξήγησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου, ο νέος προπονητής των γκολκίπερ του Παναιτωλικού σημείωσε ότι η πρόταση των Αγρινιωτών του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Αναφέρθηκε λοιπόν στη φιλοσοφία του και τον τρόπο δουλειάς του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τους τερματοφύλακες τους καταλαβαίνουν μόνο… τερματοφύλακες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντόπουλος

Για την επιστροφή του στη χώρα μας: «Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στην Ελλάδα. Είναι μια καλή ευκαιρία γιατί η ομάδα είναι οργανωμένη και η φιλοσοφία μου ταιριάζει με του Γιάννη Αναστασίου. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και είμαστε αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν».

Για το νέο του πόστο και το σκεπτικό του: «Ήταν το επόμενο βήμα για μένα μετά από μια καριέρα 23 χρόνων. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου εκτός ποδοσφαίρου και αυτό ήταν το επόμενο σκαλοπάτι. Τους τερματοφύλακες τους καταλαβαίνουν μόνοι οι… τερματοφύλακες. Πρέπει να ερευνήσεις, να μελετήσεις και να προσαρμόζεσαι».

Για την πρόταση του Παναιτωλικού: «Έχω μάθει να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Ήρθε αυτή η πρόταση από τον Παναιτωλικό, το πρότζεκτ είναι πολύ καλό, ενώ γνωρίζω και τον Μάκη Μπελεβώνη από την εποχή που παίζαμε στην Καλαμάτα. Οπότε υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να δεχθώ».

Για τους γκολκίπερ του Παναιτωλικού: «Έχουμε αρκετά καλό γκρουπ τερματοφυλάκων, με παιδιά που έχουν ποιότητα και καλούς χαρακτήρες. Βελτιωνόμαστε συνέχεια και δουλεύουμε στις αδυναμίες του καθενός, ώστε να φτάσει σε ένα peak των δυνατοτήτων του και να μείνει εκεί σε όλη τη σεζόν».

Για τις αλλαγές στον τρόπο δουλειάς: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο τερματοφύλακας είναι μέρος και της επίθεσης. Γι’ αυτό δουλεύουμε και στο παιχνίδι με τα πόδια και κάνουμε καλή δουλειά και σε αυτό. Ο τερματοφύλακας απαιτείται πλέον να είναι κομμάτι της ανάπτυξης της ομάδας».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Υπάρχει ταλέντο στη χώρα μας στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά είναι θέμα σωστής δουλειάς. Ήδη κάποια παιδιά δείχνουν την αξία τους στο εξωτερικό, αλλά το σημαντικό είναι να δουλεύονται από τις ακαδημίες».

Για την πορεία του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, που την παρακολουθούσε από την Αγγλία: «Ο Κώστας έχει κάνει πολύ καλά και πολύ σταθερά βήματα. Έχει βελτιωθεί πολύ, έχει καταλάβει τον τρόπο παιχνιδιού. Παρόλο που έχει έναν πολύ καλό παίκτη μπροστά του, ο Κλοπ τον υπολογίζει και νομίζω ότι έχει λαμπρό μέλλον».