Θάνος Μωραΐτης: «Αποκλειστικά υπεύθυνος για το λουκέτο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ο κ. Αυγενάκης»

Σε δήλωση προέβη ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για το χάος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

«Για ακόμη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με λουκέτο διαρκείας, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Αυγενάκη», ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι «η κακή νομοθέτηση του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακυρώνει στην πράξη την ολιστική μελέτη που η ίδια υπέγραψε με FIFA και UEFA και δημιουργεί χάος στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσα νομοθετική παρέμβαση για την άρση του αδιεξόδου με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Για ακόμη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με λουκέτο διαρκείας με αποκλειστική ευθύνη του κ. Αυγενάκη.

Το μητρώο σωματείων, από μεταρρύθμιση στο χώρο του αθλητισμού μετατράπηκε σε γραφειοκρατικό εφιάλτη για δεκάδες ομάδες απειλώντας τη βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ακόμα αβέβαιο πόσες και ποιες ομάδες θα καταφέρουν τελικά να εξασφαλίσουν τη συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα.

Η κακή νομοθέτηση του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακυρώνει στην πράξη την ολιστική μελέτη που η ίδια υπέγραψε με FIFA και UEFA και δημιουργεί χάος στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή η ντροπή πρέπει να σταματήσει τώρα!

Χρειάζεται άμεσα νομοθετική παρέμβαση για την άρση του αδιεξόδου με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα».