Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε την δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου ο Σύλλογος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου

Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί το πλέον τραυματικό γεγονός στην ιστορία του νεωτέρου Ελληνισμού, το οποίο καθόρισε καταλυτικώς την μετέπειτα πορεία της πατρίδας μας.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, σαν πολιτιστικός σύλλογος συμμετέχει σε όλες της εκδηλώσεις της γενοκτονίας , και σαν ένδειξη μνήμης και τιμής διοργάνωσαν την φιλική αναμέτρηση με τους παλαίμαχους της ομάδας του Παναιτωλικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός με επικεφαλής τον μεγαλομέτοχο Φώτη Κωστούλα, τον πρόεδρο Γεράσιμο Μπελεβώνη, τον αντιπρόεδρο Θωμά Σπύρου, καθώς και τα μέλη του συλλόγου  Γιώργο Σωτηρόπουλο και Κώστα Τάκο.

Επίσης στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο αντιδήμαρχος τοπικής αυτοδιοίκησης Παναγιώτης Μαρνέζος,  ο πρώην αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Νίκος Γκρίζης, η Χριστίνα Σταρακά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο Παναγιώτης Τάγκαλος υπεύθυνος Ακαδημιών Ελπίδες και Παναιτωλικού, και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου Κώστας Κατεφίδης βρέθηκαν ακόμη στην εκδήλωση.

Υπεύθυνος και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Σιάτρας.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Γεράσιμος Μπελεβώνης (υπήρξε δυο χρόνια ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου), οι Παλαίμαχοι του Παναιτωλικού για την συμμετοχή τους στο φιλικό αγώνα, το Αθλητικό site Agriniogoal.gr για την ενημέρωση και προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα, καθώς  και ο σύλλογος Μικρασιατών προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας

Μετά το τέλος της εκδήλωσης αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση μεταξύ Παλαιμαχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου και Παναιτωλικού, και στην συνέχεια  ο σύλλογος Μικρασιατών προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Δείτε φωτογραφίες: