Η ανακοίνωση της ΔΟΞΑΣ Καινουργίου

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

 

ΕΔΡΑ:  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  – Δ.Ε. ΘΕΣΤΙΕΩΝ – τ.κ. 30005

                                     Παραίτηση Δ.Σ. ΔΟΞΑΣ 

Αποχωρούμε με αίσθημα ευθύνης και υπερήφανοι για το έργο μας, ενώ θα εκτιμηθούν σύντομα οι αρχές μας και η προσφορά …

Παγώνουν όλα στη ΔΟΞΑ Καινούργιου

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι ποδοσφαιριστές. Αγνώμονες, χωρίς σεβασμό σε κανέναν, ενεργούμενοι σε βάρος της ομάδας και του εαυτού τους.

Ύστερα από την μεθοδευμένη ομαδική αποχή των ποδοσφαιριστών, από την αγωνιστική δράση της ομάδας, χωρίς να γνωρίζουμε τα αίτια αυτής της πράξης [περισσεύει όμως η αχαριστία και η αγνωμοσύνη] και μη υπάρχοντος αντικειμένου πλέον συνέχισης της προσπάθειας που ξεκινήσαμε, ενημερώνουμε ότι αποχωρούμε από τη διοίκηση του σωματείου «ΔΟΞΑ». Ορισμένοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το πρόβλημα είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα του Δ.Σ. και «ξιφουλκούν» εναντίο τους σαν να είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του σωματείου.  Ξεχνούν όμως ότι την πραγματική ιστορία της ΔΟΞΑΣ κάποιοι άλλη την έγραψαν και δεν ανήκει σε κανέναν ή σε καμία παρέα να την οικειοποιηθούν, με ορισμένα «αργύρια»!

Πώς εξηγούν το γεγονός ότι οι ίδιοι λένε ότι ο Πρόεδρος με το Δ.Σ. είναι πετυχημένοι;

Γιατί δεν στηρίζουν σήμερα τη συνέχεια της προσπάθειας που μαζί έχουμε πορευτεί κάτω από δύσκολες συνθήκες; Τι άλλαξε τώρα; Τι υπηρετούν;

Η σιωπή μας κάποια στιγμή θα πάψει και ίσως ορισμένοι στο χωριό να νιώσουν άβολα.

Προσπαθήσαμε με διάλογο και συνεργασίες να βρούμε λύσεις στο ακανθώδες

οικονομικό ζήτημα, που υπάρχει λόγω θεσμικής απουσίας της πολιτείας. Αυτά τα αρνητικά γεγονότα σε αρκετά μέλη του Δ.Σ. άσκησαν πίεση και οδηγήθηκαν σε παραιτήσεις από το  Δ.Σ.

Με δεδομένο το αδιέξοδο, αυτοί οι αγοραίοι επαρχιωτισμοί οδηγούν  το σωματείο, χωρίς την δική μας ευθύνη, σε διάλυση και δικαιολογημένα να στενοχωρεί η κατάσταση αυτή τους πραγματικούς και ρομαντικούς φίλους της ΔΟΞΑΣ. Είμαστε παραλήπτες πολλών μηνυμάτων να προχωρήσουμε, από πολλές περιοχές της χώρας και το εξωτερικό που ζουν Καινουργιώτες.

Δηλώνουμε ότι: : «Αρνούμαστε να αναπαράγουμε όλη αυτή την εσωστρέφεια, μιας κοινωνικής παθογένειας και την οπισθοδρόμηση  σε βάρος αρχών και αξιών για χάρη μιας παρέας, που πληγώνουν ακόμα και τις ίδιες τις  ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας στη τοπική κοινωνία»

Μας υποχρεώνουν τα διαλυτικά γεγονότα να παραιτηθούμε από τη διοίκηση και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τακτικά μέλη και τους φίλους, που πίστεψαν και στήριξαν τη προσπάθεια μας, όταν άλλοι πιο ειδική απείχαν επιμελώς στην καλλίτερη των περιπτώσεων.

Γεγονότα που μεθόδευσαν ορισμένοι, εκτός του ότι δεν τους τιμούν, είναι Ύβρεις στην ιστορία της ομάδας και στην προσφορά εκάστου μέλους για να μην διαλυθεί το σωματείο, όταν όλοι αυτοί το είχαν εγκαταλείψει.

Αποκρύπτουν ως φαίνεται ή δεν θέλουν να δουν το τεράστιο έργο ανόρθωσης που έγινε, γιατί έτσι τους βολεύει, έχουν μάθει στην μετριότητα και την μιζέρια.

Να γνωρίζουν οι φερόμενοι ως «επενδυτές» και οι διάφοροι σωτήρες, που κρύβονται πίσω από τα παιδιά, ότι το σωματείο μπαίνει σε περιπέτεια και υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί που δεν σεβάστηκαν τίποτε, ούτε και τους αφορά η ΔΟΞΑ αλλά το κοινωνικό και επαγγελματικό τους και όχι μόνο  φαίνεστε. Εμείς δεν προσδοκούμε κάτι γι’ αυτό ίσως να θεωρούμαστε και «αδύναμος» κρίκος στη παρέα τους και στους Μέντορές τους!!!

Ας δώσουν τώρα όλοι αυτοί τη διοικητική λύση της απαιτούμενης νόμιμης συνέχειας του Ομίλου μας αφού έχουν και τα χρήματα όπως διατείνονται.. Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ποδοσφαιριστές, γιατί δέχθηκαν αντί πινακίου φακής, να θυσιάσουν έναν μακροχρόνιο συλλογικό και ατομικό σχεδιασμό. Ας ακολουθήσουν (αθλητικά), τους  διαδρομιστές, που δεν είναι καν τακτικά μέλη και ούτε εμφανίστηκαν σε καμία εκλογική διαδικασία, που τώρα τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, να γυρίσουν στην εποχή των γενικών αρχηγών του κάνουμε ότι θέλουμε. Νέοι άνθρωποι που τους πήραμε από το χεράκι και τους φέραμε στο γήπεδο κάνοντας ακόμα και τον “φυλαρούχα” για να μπορούν τα παιδιά του χωριού να απολαύσουν το παιχνίδι. Δεν έχουν το θάρρος της γνώμης να πουν όταν τους κάλεσε το Δ.Σ. ποιο είναι το πρόβλημα τους;

Με την παραίτηση μας είναι φανερό ότι δεν υφίσταται πλέον διοίκηση στο σωματείο

Ειδικότερα:

Μετά τις παραιτήσεις και με την Μη ύπαρξη σχετικής απαρτίας λήψης αποφάσεων, δεν υπάρχει διοίκησης στο σωματείο.

Παραμένει Αίολη η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα Β’ ΕΠΣΑ, αφενός ότι δεν θα υπάρχει νόμιμο Δ.Σ., αφετέρου δε, δεν υπάρχει ο ανάλογος αριθμός ποδοσφαιριστών (λογω αποχής) που προβλέπει ο ΚΑΠ, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αφού στο έγγραφο μας θα αναφέρουμε τα αίτια της παραίτησης.

Αδιαφορούν για όλα αυτά και ακυρώνουν ότι χτίστηκε με κόπο, ενώ θυσιάζουν εκείνους τους ποδοσφαιριστές που είναι σε πρόγραμμα σκάουτερ μεγάλης ΠΑΕ (?), ύστερα από συνεργασία μας.

(Χωρίς σχετική πλειοψηφία, δεν υπάρχουν αποφάσεις) και ως εκ τούτου, η οποία εξέλιξη από σήμερα στα διοικητικά της ΔΟΞΑΣ, αφορά κάθε ενδιαφερόμενο – τακτικό μέλος – σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται από το καταστατικό και την ισχύουσα νομοθεσία. Εμείς θα αποστείλουμε έγγραφο για την παραίτηση του Δ.Σ.  σε κάθε δημόσια υπηρεσία, κρατική και αθλητική αρχή, πιστωτικό ίδρυμα, τον Δήμο Αγρινίου, τη ΔΟΥ, όπου θα ζητήσουμε την άρση της συναίνεσης μας για τα προσωπικά μας δεδομένα που έχουν δηλωθεί για λογαριασμό του σωματείου. Επίσης θα ενημερωθεί και η ΕΠΣ, ΕΠΟ, η ΓΓΑ, Περιφέρεια (τμήμα  Σωματείων) και το ηλεκτρονικό μητρώο για αυτή την αρνητική εξέλιξη στο διοικητικό επίπεδο στη ΔΟΞΑ καινούργιου.

Όπως γίνεται γνωστό καμία άλλη πράξη δεν μπορεί να γίνει εφ εξής από την σήμερον που έλαβε χώρα επίσημα η παραίτηση του Δ.Σ. Το αρχείο του σωματείου και το αθλητικό υλικό φυλάσσονται για να παραδοθούν στο νόμιμο εκπρόσωπο, όπως ορίζει το καταστατικό, ο αθλητικός νόμος και ο Α.Κ. , Παγώνουν και οι  υποχρεώσεις που υπάρχουν προς τρίτους, τις οποίες η διοίκηση θα εκπλήρωνε με τον προγραμματισμό που είχε κάνει. Καμία πράξη είσπραξης επιχορηγήσεων δωρεών κ.λ.π. (αν υπάρξουν), μπορούν να εκτελεστούν πλέον. Είναι φανερό ότι μέχρι να οριστεί διοίκηση τα πάντα αναστέλλονται και σε αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς που «βαλλόμαστε» πανταχόθεν.

Υ.Γ. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημερωτική ανακοίνωση, όπου θα τεθούν όλα και όλοι “επί των τύπων των υλών” .

Καινούργιο 22-9-2022

Από το Γραφείο Τύπου του Δ.Σ