Για τη μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Στάικος, στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων.

Ο τεχνικός των Ηπειρωτών, αναφέρθηκε στο κομμάτι των μεταγραφικών κινήσεων, στο ροτέισον και αν αυτό θα συνεχιστεί, για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, ενώ τόνισε πως το σκεπτικό της ομάδας, είναι να χτιστεί ένας νέος κορμός που θα νιώθει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που αφορούν τον Παναιτωλικό:

Για την πίεση της κατάκτησης βαθμών, αλλά και την πίεση του κόσμου: «Πίεση για βαθμούς υπάρχει πάντα. Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και λίγο μεγαλύτερη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όσοι ασχολούμαστε με αυτό είμαστε συνηθισμένοι σε αυτήν την πίεση, γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά και για μας είναι ωφέλιμη, μας κάνει να σκεφτόμαστε, να γινόμαστε πιο δημιουργικοί και να βρίσκουμε λύσεις. Όσον αφορά τον κόσμο, όντως σε ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλη η πίεση, αλλά για την ομάδα μας αυτό είναι το ατού. Εμείς ποντάρουμε στον κόσμο. Η βοήθεια που παίρνουμε από το κοινό μας στα παιχνίδια και στην καθημερινότητα είναι η πηγή της δύναμής μας, η ενέργειά μας. Και αυτό το νιώθει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και μάλιστα αρχής γενομένης με τον Παναιτωλικό ο κόσμος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στο να φτάσουμε στη νίκη και γενικώς και στα επόμενα παιχνίδια στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τους Μπαλάν και Μπακαδήμα και πόσο έτοιμοι είναι: «Ήταν παιδιά που ήταν σε ομάδες. Ο Μπακαδήμας έχει έρθει σε καλή κατάσταση. Ο Μπαλάν αγωνιζόταν ως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η αλλαγή χώρας ίσως να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθεί κι αυτός έτοιμος. Οπότε νομίζω ότι και ο Κλαούντιο θα μπορέσει να δώσει περισσότερα και ήδη οι δύο τελευταίες προπονήσεις δείχνουν ότι είναι πιο καλά».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Είναι ένα ντέρμπι. Ο Παναιτωλικός έχει μπει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, είναι από τις ομάδες που έχουν ομοιογένεια, έχει κάνει καλά αποτελέσματα ως τώρα. Μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα σταθεί όμως με ποιον παίζουμε και που. Θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις αρχές μας, να είμαστε πιεστικοί στον αντίπαλο, να κερδίσουμε και να χαροποιήσουμε τον κόσμο μας.

Η ομάδα μας έχει μάθει να ζει με τις απουσίες. Ο Ριένστρα με τον Μπιλμπάο είναι εκτός. Επέστρεψαν κάποια παιδιά και θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα πως θα είναι. Δείχνουν καλά, αλλά πρέπει να περάσουν κάποιες προπονήσεις. Να δούμε ποιοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι. Θέλουμε παίκτες που θα είναι 100%. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσω κάποιον αν δεν είναι στο 100%».