Ο Βαγγέλης Πλατέλλας κινήθηκε νομικά κατά του Ιωνικού, ζητώντας την αποδέσμευση του από την ομάδα. Μάλιστα ο 33χρονος ποδοσφαιριστής κατήγγειλε την ΠΑΕ για απειλές και εκβιασμούς προς το πρόσωπο του.

Χαρακτηριστικά στη σχετική καταγγελία που κατέθεσε στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για «εκβιασμό» που του έγινε ώστε να λύσει το συμβόλαιό του και ότι λόγω της παρουσίας τεσσάρων «εύσωμων», όπως τους χαρακτηρίζει, ανδρών φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα, κάτι που τον οδήγησε ώστε να εγκαταλείψει το γήπεδο της Νίκαιας «σκαρφαλώνοντας σε τείχους», όπως ανέφερε σχετικά.

Μάλιστα αναγράφει ότι για το συμβάν ενημέρωσε την αστυνομία και ότι μετέβη στο Α.Τ. της περιοχής ώστε να υποβάλλει μήνυση στον Γιάννη Τσιριγώτη, πρόεδρο του Ιωνικού, και τον Δημήτρη Σπανό, τεχνικό της ομάδας.

Από τη Νεάπολη, αναφέρουν πως ο Πλατέλλας θεωρείται παίκτης του Ιωνικού και δεν υπάρχει κάποια οφειλή. Η ΠΑΕ όσο και τα πρόσωπα που έχει καταφερθεί εναντίον τους επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους». Με λίγα λόγια τονίζουν πως θα κινηθούν και εκείνοι νομικά κατά του ποδοσφαιριστή, με αφορμή τα όσα τους καταλογίζει.