Οι επιλογές του Γιάννη Αναστασίου στο Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός σήκωσαν συζήτηση.

Ο Παναιτωλικός έχασε από τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο με 0-1 παρόλο που στάθηκε αρκετά καλά. Το πάλεψαν το ματς οι Αγρινιώτες, έκλεισαν τους χώρους, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης βρήκε τρόπο για να χαρίσει στην ομάδα του το τρίποντο.

Εξ αρχής το φαβορί της αναμέτρησης ήταν οι «πράσινοι». Τελικά επιβεβαίωσαν αυτό τον χαρακτηρισμό παρόλο που ζορίστηκαν πολύ. Ο Παναιτωλικός έμεινε για έβδομο ματς χωρίς νίκη και έκτο στο πρωτάθλημα.

Φυσικά ο πρώτος που τα ακούει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο προπονητής είτε ευθύνεται είτε όχι. Ο καθένας ψάχνει να βρει τα λάθη. Πολλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στη διαδικασία καφενειακής συζήτησης για το πώς παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Αρτινός τεχνικός επέλεξε να μην ξεκινήσει τους Νταγκό, Καρέλη και Κολοβό. Οι τρεις τους είναι αρκετά σημαντικοί για τους Αγρινιώτες και αυτό σε κάποιους προκάλεσε εντυπώσεις.

Εξήγηση φυσικά και υπάρχει. Ο Παναιτωλικός δεν είναι συνηθισμένος να παίζει τρία ματς στη σειρά. Η διαχείριση από τον προπονητή του ήταν αναγκαία. Πολύ λογικά ο Αναστασίου αποφάσισε πως τα ματς με Λεβαδειακό και Λαμία ήταν πιο σημαντικά. Έτσι ήθελε οι καλύτεροι παίκτες του να μη λείψουν από αυτά. Γι’ αυτό και έκανε rotation στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Εκείνο που θα μπορούσε κανείς να του χρεώσει ήταν πως άργησε να κάνει τις αλλαγές. Ο Κολοβός μπήκε στο 75′ και ο Καρέλης στο 84′. Χρειάστηκε να σκοράρει ο Παναθηναϊκός για να περάσει στο ματς ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος του Παναιτωλικού. Αν ψάχνει κανείς ψύλλους στ’ άχυρα, το τελευταίο ήταν εκείνο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση στο κοουτσάρισμα που έκανε ο άλλοτε τεχνικός του «τριφυλλιού».