Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας Μεσολογγίου επικρατώντας εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, με 3-0 επί του Όμηρου Νεοχωρίου στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 2ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, το απόγευμα. Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων παρόλο που επικρατούσαν καιρικές συνθήκες συννεφιάς, ψιχάλας και ενίοτε αέρα

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο προερχόμενοι από ήττες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και επιθυμούσαν να πετύχουν τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη θέληση, ικανότητα και επιθυμία όμως έδειξε ο Αστέρας Μεσολογγίου, που από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άξια πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς του στο πρωτάθλημα. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Ομήρου φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

 

Το Α’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα Μεσολογγίου να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν ανεπιτυχώς τη μπάλα στη κατοχή τους. Η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, να δημιουργήσει άλλες δύο ευκαιρίες και να κλείσει το ημίχρονο με ένα δεύτερο γκολ, λίγο πριν την ανάπαυλά του. Από την άλλη πλευρά ο Όμηρος Νεοχωρίου έχασε τη μοναδική ευκαιρία του στον αγώνα για να ισοφαρίσει το ματς και πήγε στα αποδυτήρια με κομμένα τα πόδια με το εις βάρος του σκορ.

3′ Πρώτο σουτ στον αγώνα , με τον Μαυραγάνη να πιάνει ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από τη περιοχή αλλά να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα ο Καρατζογιάννης.

13′ ΓΚΟΛ για το 1-0 του Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Ντελή. Σε πλάγιο από δεξιά που εκτέλεσε γρήγορα ο Παπασπύρος στον Μαυραγάνη, αυτός έδωσε έξω από τη περιχή στον Ντελή που άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο , μπήκε απο πλάγια δεξιά στη περιοχή των φιλοξενούμενων και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρατζογιάννη για να ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα Μεσολογγίου.

20΄Μεγλαη ευκαιρία για τον Όμηρο Νεοχωρίου να ισοφαρίσει όταν σε μπαλιά μες τη περιοχή του Αστέρα, η τροχιά της μπάλας αιφνιδίασε τον Μανέτα, ο Τρικαλινός κέρδισε τη μπάλα και σε τετ-α-τετ με τον Ράπτη επιχείρησε να τον πλασάρει αλλά ενστικτωδώς ο Ράπτης απέκρουσε και απομάκρυνε ο Ανδρωνάς τον κίνδυνο μακριά.

32′ Ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Μαυραγάνης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, σε αντεπίθεση τριών παικτών του Αστέρα με δύο αμυντικών του Ομήρου τροφοδότησε έξω από τη περιοχή τον Τριώτη, αλλά ο τελευταίος καθυστέρησε να τροφοδοτήσει ξανά τον Μαυραγάνη που έμπαινε μόνος τη περιοχή και ορθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

43′ ΓΚΟΛ με ωραίο δυνατό σουτ του Ντίμο και 2-0 για τον Αστέρα Μεσολογγίου. Σε άλλη μία οργανωμένη αντεπίθεση του Αστέρα από δεξιά, ο Τριώτης αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπαρμπαρούση, έβγαλε παράλληλή σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ομήρου, ο Ντελής κοντρόλαρε τη μπάλα και την έστρωσε στον Ντίμο που με δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Καρατζογιάννη για το 2-0.

Το Β’ ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο, με τον Αστέρα Μεσολογγίου να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, να πετυχαίνει άλλο ένα γκολ και να μην κινδυνεύει καθόλου από τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες συνέχισαν να πιέζουν, να τρέχουν και να δημιουργούν φάσεις για γκολ ακόμα και όταν προηγήθηκε με 3-0. Κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και κινδύνεψε μόνο σε μία φάση στο τέλος του παιχνιδιού από αρχικό λάθος του Ράπτη. Όλοι οι παίκτες πραγματοποίησαν μία αρκετά καλή εμφάνιση, καθοδηγούμενοι μαεστρικά από τον προπονητή της ομάδας μας Ν. Σταμάτη και δείχνοντας ότι κάτι καλό γίνεται φέτος στον Αστέρα.

56′ Τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο του γκολ ο Ντελής για τον Αστέρα Μεσολογγίου όταν σε ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή του Νεοχωρίου, πέρασε τρεις αντιπάλους του και βρέθηκε απέναντι στον Καρατζογιάννη αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενος και απομάκρυνε μακριά τον κίνδυνο ο Περάρης.

58′ Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Γιαβρούτα να δέχεται από βαθιά μπαλιά του Περάρη τη μπάλα στη πλάτη των αμυντικών του Αστέρα, μες τη περιοχή από αριστερά πλάσαρε τον Ράπτη αδύναμα και ο Ράπτης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

65′ ΓΚΟΛ και 3-0 ο Αστέρας Μεσολογγίου με αυτογκόλ του Περάρη. Ο Ντίμο στο χώρο του κέντρου εκτέλεσε με σέντρα μες τη περιοχή του Όμηρου, ο Τριώτης έπιασε τη πρώτη κεφαλιά και ο Σιαμήτρος Β., στο ύψος της μικρής περιοχής έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά ανάμεσα στον Τιφοπανόπουλο και τον Καρατζογιάννη, στέλνοντας τη μπάλα προς την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Περάρης στη προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 3-0.

69′ Ευκαιρία με τον Ρονάλντο για τον Αστέρα, που έκλεψε τη μπάλα από τον Καπώνη, πλάγια δεξιά, μπήκε στη περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.

72′ Κόκκινη κάρτα -δεύτερη κίτρινη- για τον Τρικαλινό για διαμαρτυρία και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού.

81′ Λάθος του Ράπτη που έπιασε δύο φορές τη μπάλα μες τη περιοχή του Αστέρα, το έμμεσο φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι εκτελέστηκε ανεπιτυχώς , με τον Ντίμο να απομακρύνει το σουτ που επιχειρήθηκε.

88′ Τελευταία καλή ευκαιρία για τον Αστέρα στον αγώνα, όταν σε ωραίο συνδυασμό Σιαμήτρου Β. με τον Ντίμο, ο τελευταίος βρέθηκε έξω από τη περιοχή του Ομήρου, προσπάθησε με ψιλοκρεμαστό σουτ να αιφνιδιάσει τον Καρατζογιάννη αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρατζογιάννη.

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία των κ.κ. ΚΑΖΑΝΑ Σπ. – ΛΙΟΝΑ – ΜΠΑΞΑ.

Αστέρας Μεσολογγίου (Ν. Σταμάτης) Ράπτης, Παπασπύρος (76΄Κυρίτσης), Σιαμήτρος Γ., Μανέτας, Ανδρωνάς (46′ Αγγελάκης), Μαυραγάνης (87′ Καπάιος), Σιαμήτρος Β. (87′ Μουζακίτης), Καπάι, Ντελής (65′ Ρονάλντο)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Γρίβας, Πανόπουλος, Ελένης και Στάθης

Όμηρος Νεοχωρίου: (Χ.Ζαπάντης) Καρατζογιάννης, Ξάνθης, Μπαρμπαρούσης, Περάρης, Τσιφοπανόπουλος, Τσάμης, Παναγιωτόπουλος, Παλιάτσας, Γιαβρούτας, Τρικαλινός, Κράνης

Στον πάγκο ήταν οι : Καπώνης, Κουτρογιάννης, Τρικαλινός Γ., Βαλανδρέας, Τσάμης, Τσώνης, Μπουργάζας, Παπαηλίου και Παπαναστασίου.