Αναμφίβολα το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, είναι αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα στην τελευταία «στροφή» του πρώτου γύρου στην Super League. Αμφότεροι οι «μονομάχοι» βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, μια και η Ένωση είναι στο -6 από την κορυφή και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο -10.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ντέρμπι που θα λάβει χώρα στον Πειραιά συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά από την στιγμή που οι δύο ομάδες θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο που ξεκινάει νωρίτερα (17:15) και αν έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο η «ψαλίδα» από την κορυφή

Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο «Απ. Νικολαΐδης» την ομάδα του Περιστερίου. Το «συγκρότημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εξασφαλίσει τον «άτυπο» τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα και θέλει να κλείσει με το καλύτερο πρόσημο τον πρώτο γύρο, να διατηρήσει τουλάχιστον την απόσταση από τους διώκτες, ούτως ώστε να πάει με τον καλύτερο τρόπο στην διακοπή για το Μουντιάλ. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες θέλουν βαθμό ή βαθμούς, καθώς έχουν αρχίσει και χάνουν έδαφος στη «μάχη» για την είσοδο στην 6άδα.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει στους «Ζωσιμάδες» (16:00). Εκεί, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Οι Ηπειρώτες «καίγονται» για τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο» ούτως ώστε να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» αναζητούν δεύτερη συνεχόμενη νίκη για να παραμείνουν σε θέση play offs.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 18:00 η Λαμία θα παίξει απέναντι στον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Φθιώτιδας παραμένει σε επικίνδυνη θέση, είναι στην 11η θέση με 9 βαθμούς και στο +2 από τον «πάτο» της βαθμολογίας, ενώ από τη άλλη, το «συγκρότημα» του Αγρινίου καλείται να βγει από την αγωνιστική κρίση των τελευταίων εβδομάδων που το έχει φέρει εκτός 6άδας.

Η αυλαία της πρώτης ημέρας θα «πέσει» στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Βόλο (21:30), σ’ ένα ματς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντέρμπι. Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από το «ξέσπασμα» κόντρα στον Ιωνικό (3-0 στη Νίκαια), αλλά απέναντί τους θα βρουν μία από τις πιο σταθερές ομάδες στο πρώτο μισό. Οι Βολιώτες είναι στην 3η θέση, μαζί με τον Ολυμπιακό, έχουν συγκεντρώσει 24 βαθμούς και είναι στο +2 από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Super League (σε 12 αγώνες):

1. Παναθηναϊκός 34
2. ΑΕΚ 28
3. Ολυμπιακός 24
4. ΝΠΣ Βόλος 24
5. ΠΑΟΚ 22
6. Άρης 18
7. Ατρόμητος 15
8. Παναιτωλικός 13
9. Αστέρας Τρίπολης 10
10. ΠΑΣ Γιάννινα 9
11. Λαμία 9
12. Ιωνικός 7
13. Λεβαδειακός 7
14. ΟΦΗ 7