Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για τον πρώτο τελικό της Super League U17!

Η αναμέτρηση έχει οριστεί για το Σάββατο 19/11 στις 13:00, στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Πως έφτασαν στον τελικό;

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Λιβαδειά, επικρατώντας 2-1  του Λεβαδειακού, για τον πρώτο αγώνα μπαράζ της Super League U17. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-1του Ατρομήτου, στην πρώτη αναμέτρηση στους αγώνες μπαράζ της Super League U17.

Στο δεύτερο παιχνίδι τα πράγματα δεν άλλαξαν και έτσι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 του Λεβαδειακού  ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Ατρομήτου με 1-0.

Πως συνεχίζει το πρωτάθλημα μετά;

Αρκετοί δεν έχουν καταλάβει το πως διεξάγεται η φετινή διοργάνωση, η οποία διεξάγεται σε τρεις φάσεις!

Η πρώτη ολοκληρώνεται με τους τέσσερις ομίλους (Α’ Β’ Γ’ Δ’) και τον τελικό που έρχεται, η δεύτερη φάση θα γίνει με τους… δυο ομίλους (κλασικά), όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά…

Οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα συμμετάσχουν απ’ ευθείας στην  Φάση – Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.

Για την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Τελικής Φάσης (Final Four) του Πρωταθλήματος, θα ακολουθήσουν μονοί αγώνες κατάταξης ως εξής:

Η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον Ε’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη (4η) θέση στον Ε’ όμιλο, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη (2η) θέση στον ΣΤ’ όμιλο, θα αγωνισθεί στην έδρα της με την ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη (3η) θέση στον Ε’ όμιλο.

Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την ανωτέρω διαδικασία, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, και ο νικητής θα προκριθεί στην Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που στην ως άνω διαδικασία εμπλέκεται ομάδα η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση στην Τελική Φάση (Final Four), τότε τη θέση της καταλαμβάνει, κάθε φορά, η ομάδα που τερμάτισε στην αμέσως κατώτερη βαθμολογική θέση του ομίλου. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται κατά σειρά, έως ότου συμπληρωθούν οι ομάδες για τους αγώνες κατάταξης. Εάν για παράδειγμα η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον Ε’ όμιλο, έχει εξασφαλίσει τη θέση στης στο Final Four ως νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, τότε την απ’ ευθείας θέση στο Final Four (ως πρώτη του ομίλου) καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στον Ε’ όμιλο και τα μπαράζ διεξάγονται ως εξής:

Αντιστοίχως, εάν η ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη θέση στης στο Final Four ως νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Ε’ ομίλου, τότε τη θέση στον αγώνα μπαράζ καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου, και οι αγώνες διεξάγονται ως εξής:

Με λίγα λόγια η Super League U17 έγινε πιο ανταγωνιστική φέτος, δίνοντας στα παιδιά τρόπο να παίζουν σε διαφορετικές καταστάσεις και να κερδίζουν εμπειρίες.