Ο Κωνσταντίνος Τσοπλάκος παραχώρησε συνέντευξη στο sportcaster.gr στην οποία αναφέρθηκε στον Κρητικό Αστέρα, τους στόχους της ομάδας, την ζωή του στα Χανιά, ενώ επίσης κλήθηκε να σχολιάσει το επίπεδο της Χανιώτικης διαιτησίας, αλλά και τη στιγμή τον έχει σημαδέψει.

Από τον περασμένο Αύγουστο ο Κωνσταντίνος Τσοπλάκος αποτελεί μέλος του Κρητικού Αστέρα, καθώς έχοντας μετακομίσει στα Χανιά, αποφάσισε να επιστρέψει στα γήπεδα. Ο Τσοπλάκος είναι 30 ετών, αγωνίζεται ως επιθετικός και φέτος έχει βρει δίχτυα μια φορά στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Χανίων.

Βέβαια, μπορεί ο Τσοπλάκος να συστήθηκε φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα των Χανίων, ωστόσο πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε γίνει γνωστός πανελληνίως, όταν τον Νοέμβριο του 2021, χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή του -έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις- έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή Γιάννη Αριστόπουλου, που έπεσε στο έδαφος καθώς του γύρισε η γλώσσα.

Ο επιθετικός του Κρητικού Αστέρα σημειώνει πως το συγκεκριμένο περιστατικό τον έχει σημαδέψει, ενώ επιπλέον αναφέρθηκε σε ότι έχει να κάνει με τον Κρητικό Αστέρα και την πορεία του φέτος.

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και η άποψη του για το επίπεδο της Χανιώτικης διαιτησίας, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “ένας διαιτητής πρέπει να σέβεται, στα Χανιά οι διαιτητές δεν βγαίνουν καν για ζέσταμα”.

Αναλυτικά όσα είπε στο sportcaster.gr:

“Δεν άκουσα ποτέ στην ομάδα πως στόχος είναι η άνοδος – Υπάρχει πολύ ταλέντο στον Κρητικό Αστέρα”

Για τη νίκη επί του Αστέρα Χαλέπας:

Ήταν μια σημαντική νίκη, δεν ήρθε με εύκολο τρόπο και το γεγονός ότι παίζαμε με 10 παίκτες και καταφέραμε να κρατήσουμε το τρίποντο είναι καλό για την ομάδα, που είναι νεανική και παίρνει εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια.

Για την πορεία και τον στόχο του Κρητικού Αστέρα:

Από την μέρα που ήρθα στην ομάδα, δεν άκουσα κανένα να πει πως στόχος είναι η άνοδος, αυτό που θέλουμε είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα. Θέλουμε τα παιδιά να παίρνουν εμπειρίες και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι.

Το σχόλιο του για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Χανίων:

Η αλήθεια είναι επειδή είμαι καινούργιος στα Χανιά, και δεν έχω ακριβή εικόνα, δεν έχω άποψη. Θεωρώ πως είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, από το οποίο θα ξεχώριζα 5 ομάδες κατά την άποψη μου.

Για το κλίμα στην ομάδα και ότι ξεχωρίζει ηλικιακά από τους περισσότερους συμπαίκτες του:

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ τα νέα παιδιά, γιατί στην ομάδα υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο και πιστεύω πως αν αυτά τα παιδιά δουλέψουν, μπορούν να φτάσου την ομάδα αρκετά ψηλά.

Είναι περίεργο να γίνεσαι από παίκτης, διαιτητής – Οι διαιτητές στα Χανιά δεν βγαίνουν καν για να κάνουν ζέσταμα”

Για την ζωή στα Χανιά:

Ωραία είναι η ζωή εδώ, πολύ καλά. Έχει αλλάξει εντελώς η καθημερινότητα μου, έχει διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με το Αγρίνιο, όπου ζούσα.

Για το ότι από ποδοσφαιριστής, έγινε διαιτητής:

Ήμουν ποδοσφαιριστής μέχρι τα 23, σε ομάδες τοπικού όσον ήμουν πιο νέος. Έπαιξα μια χρονιά στην Δ’ Εθνική, στην συνέχεια επέστρεψα στα τοπικά πρωταθλήματα και λόγω ενός τραυματισμού αποφάσισα να σταματήσω για κάποιο διάστημα και έτσι ασχολήθηκα με την διαιτησία. Είναι περίεργο το συναίσθημα να γίνεσαι από παίκτης , διαιτητής.

Για το επίπεδο της διαιτησίας στα Χανιά:

Αν και δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με την διαιτησία, ούτε πριν, αλλά ούτε τώρα που είμαι εκτός χώρου, θα πω ακριβώς αυτά που έλεγα και στην Αιτωλοακαρνανία. Είτε ένας διαιτητής παίζει στο Γ’ τοπικό, είτε στην Γ’, είτε στην Α’ Εθνική, θεωρώ πως πρέπει να σέβεται. Προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση, το ότι οι διαιτητές, δεν βγαίνουν καν για ζέσταμα πριν τα ματς. Ίσως επειδή είναι β’ τοπικό, να πιστεύουν πως δεν απαιτείται προσπάθεια, σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως είναι άκομψο οι παίκτες να τρέχουν για παραπάνω από 90 λεπτά και οι διαιτητές να μην κάνουν ούτε καν ζέσταμα.

Επιπλέον ρωτήθηκε για το τι θυμάται από τον Νοέμβριο του 2021, όταν τότε ως διαιτητής έσωσε τη ζωή του Γιάννη Αριστόπουλου, παίκτη της γηπεδούχου ομάδας, του οποίου κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό έπεσε στο έδαφος καθώς του γύρισε η γλώσσα.

“Είναι ένα περιστατικό που με έχει σημαδέψει και το μόνο θετικό στο κομμάτι αυτό, εκτός βέβαια ότι ο ποδοσφαιριστής είναι καλά στην υγεία του, είναι ότι αρκετές ομάδες, έφεραν ανθρώπους για να κάνουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών και πλέον σε αρκετά γήπεδα υπάρχουν απινιδωτές, κάτι που δεν υπήρχε τουλάχιστον στην Αιτωλοακαρνανία”.