Η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Την εντός έδρας ήττα με 1-3 γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου από τον Άρη Αιτωλικού, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, το μεσημέρι, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ.Πασσιόπουλος”, παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Δυστυχώς η ομάδα μας στάθηκε άτυχη σε κάποια σημεία του αγώνα που τελικά έδωσαν το δικαίωμα στους Νησιώτες να φύγουν από την έδρα μας με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον και ανοιχτός αγώνας, με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες- ιδίως στο Α’ ημίχρονο- και τελικά οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλεύονται τις λεπτομέρειες και να κερδίζουν το ματς.Αστέρας

Στο Α‘ ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε δυνατά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί στον αγώνα. Σιγά-σιγά ο Άρης Αιτωλικού ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιούργησε κι αυτός ευκαιρίες και κατάφερε από μια φάση που δεν “μύριζε” γκολ να προηγηθεί στο σκορ, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης του Α’ ημιχρόνου. Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, σε οριακό χρονικό σημείο και με τον Αστέρα να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

2′ Πρώτη επίθεση για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν από αριστερά ο Ντίμο έβγαλε δεξιά τη μπάλα στον Τριώτη που κέρδισε τη κόντρα από τον Κοντομήτσο έξω από τη περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά απέκρουσε σταθερά ο Μπότας.

6′ Πρώτη επίσκεψη των Νησιωτών στη περιοχή του Αστέρα, η σέντρα από δεξιά του Πασπαλιάρη Τ. στη περιοχή, ο Μαυραγάνης απομάκρυνε ισχνά με κεφαλιά και στο ύψος της περιοχής ο Αλμπάνης έπιασε το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πανόπουλος Μ.

8‘ Νέα επίθεση και ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Αγγελάκης στο χώρο του κέντρου έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα στον Τριώτη, μες τη περιοχή του Άρη Αιτωλικού, από πλάγια θέση πλάσαρε τον Μπότα που αρχικά απέκρουσε ασθενώς και με δεύερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

14‘ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να προηγηθεί στο σκορ, όταν σε προσπάθεια απο δεξιά του Τριώτη, έδωσε τη κάθετη πάσα στον Ντελή που με τη σειρά του τροφοδότησε μες τη περιοχή τον Αγγελάκη, ο οποίος έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ με ον Μπότα με τα ακροδάχτυλα να βρίσκει τη μπάλα αλλάζοντάς τη πορεία προς το τέρμα του και να προλαβαίνουν οι αμυντικοί να απομακρύνουν μακριά τον μεγάλο κίνδυνο, προ του Καπάι που ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

18‘ Νέα προσπάθεια των παικτών του Αστέρα, Μαυραγάνης και Τριώτης συνεργάστηκαν στο χώρο του κέντρου , με τον πρώτο να βρίσκεται έξω από την περιοχή του Άρη αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε σταθερά ό Μπότας.

22‘ Από το τίποτα, ο Άρης Αιτωλικού δημιούργησε ευκαιρία, με τον Φούντα από δεξιά να κάνει σέντρα -λόμπα, η μπάλα έσκασε στη μικρή περιοχή του Αστέρα και ο Πανόπουλος δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

34′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη Αιτωλικού, με τον Πανόπουλο Κ. να βγαίνει στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα σε τετ-α-τετ απέναντι στον αδερφό του και τερματοφύλακα του Αστέρα Πανόπουλο Μ., με τον τερματοφύλακά μας να προλαβαίνει την ντρίμπλα του και να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

44′ ΓΚΟΛ και 0-1 για τον Άρη Αιτωλικού με σκόρερ τον Πασπαλιάρη Σ., όταν σε φάση που έμοιαζε εύκολη για την άμυνα του Αστέρα, βγήκε από δεξιά η σέντρα από τον Πασπαλιάρη Τ, ο Μανέτας δεν απομάκρυνε μακριά τον ΄κίνδυνο, η μπάλα έφτασε στον σκόρερ, μες τη περιοχή έπιασε ωραίο δυνατό ευθύβολο σουτ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πανόπουλο ανοίγοντας σε κο0μβικξό σημείο το σκορ.

Στο Β’ ημίχρονο δεν υπήρχαν τόσες πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες παρόλο που σημειώθηκαν τρία γκολ. Ο ρυθμός έπεσε κάπως, ο Αστέρας ανέβασε τις γραμμές του για να ισοφαρίσει, κάτι που το κατάφερε νωρίς και κυριάρχησε περισσότερο παιχνίδι κέντρου κι από τις δύο ομάδες. Δυστυχώς ένα λάθος του τερματοφύλακά μας έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν ξανά στο σκορ και να πετύχουν άλλο ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, φεύγοντας με τη νίκη από το Μεσολόγγι. Αξίζει να σημειωθεί το χατ-τρικ που πέτυχε ο σέντερ-φορ του Άρη Αιτωλικού Σώζων Πασπαλιάρης.

61′ ΓΚΟΛ και 1-1 με σκόρερ τον Αγγελάκη για τον Αστέρα Μεσολογγίου. Ο σκόρερ δέχθηκε τη πάσα έξω από τη περιοχή του Άρη, πέρασε τον Κάκκο και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπότα που παρά τη προσπάθεια του δεν μπόρεσε αν αποσοβήσει το γκολ.

71′ ΓΚΟΛ και 1-2 για τον Άρη Αιτωλικού με σκόρερ τον Πασπαλιάρη Σ. Σε επίθεση απο δεξιά των φιλοξενούμενοι, οι αμυντικοί μας σε τρεις περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα έξω και μακριά από τη περιοχή μας, η μπάλα έφτασε στον Πασπαλιάρη από πλάγια δεξιά έπιασε το σουτ το οποίο έδειχνε να ελέγχει ο Πανόπουλος αλλά δυστυχώς η μπάλα κύλησε κάτω απο το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-2.

92΄ΓΚΟΛ και 1-3 για τον Άρη Αιτωλικού ξανά με τον Πασπαλιάρη Σ.. Στις καθυστερήσεις και ενώ από το 84΄έπαιζε με 10 παίκτες ο Αστέρας Μεσολογγίου λόγω τραυματισμού και αποχώρηση του Αγγελάκη, με την άμυνα ανεβασμένη για την ισοφάριση, ο σκόρερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι στον Πανόπουλο πλάσαρε εύστοχα για το 1-3.

Τον αγώνα διεύθυναν οι κ.κ Ασημακής – Ροδάτος και Ροκοπάνος.

Αστέρας Μεσολογγίου:(Ν. Σταμάτης) Πανόπουλος, Παπασπύρος,  Σιαμήτρος Γ.(83′ Ανδρωνάς), Κυρίτσης, Μανέτας, Αγγελάκης, Μαυραγάνης (77′ Ρονάλντο), Ντίμο, Σιαμήτρος Β. Καπάι (67′ Στάθης), Ντελής, Τριώτης (67′ Σιαμήτρος Β.).

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Ράπτης, Μουζακίτης και Τσεκρέζι.

Άρης Αιτωλικού: (Γ. Κοντός) Μπότας, Φούντας, Κοντομήτσος, Παλιάτσας, Κάκκος, Φράγκος, Πασπαλιάρης Τ., Αλμπάνης, Πασπαλιάρης Σ., Φράγκος Α., Πανόπουλος Κ.

Στον πάγκο ήταν οι: Λυκούδης, Σέρβος, Τσερρίκου, Καρέτσος, Γεωργούσης, Καβαλλιέρης, Γιαννούλης, Ζέρβας και Ζαπάντης.