Ακόμη μια ανακοίνωση από το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας η οποία  αναφέρεται στην διαμαρτυρία ορισμένων σωματείων της Β΄ κατηγορίας  για  την υποχρεωτική δήλωση προπονητή κατόχου τουλάχιστον UEFA C.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Επειδή ακούμε τις τελευταίες ημέρες να γίνεται πολύ συζήτηση από πολλούς «ανθρώπους του ποδοσφαίρου» για την απόφαση τροποποίησης της προκήρυξης που εξέδωσε η Ε.Π.Σ.Ν. Αιτ/νίας περί  υποχρεωτικής δήλωσης προπονητή κατόχου UEFA C τουλάχιστον , άλλοι μένοντας έκπληκτοι ! και άλλοι συνδέοντας και ρίχνοντας «ευθύνη» στο σύνδεσμο Προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Αιτ/νιας και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα άτομα του Δ/Σ!!έντεχνα . Σας γνωρίζουμε ότι: την φετινή περίοδο 2022-2023  σωστά δεν έγινε υπεξαίρεση (πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που ήδη ισχύει αλλού) στο νομό μας για την πρόσληψη προπονητή στην Β’ κατηγορία. Αυτή είναι  ομόφωνη άποψη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ Δ/Σ και όχι ορισμένων όπως κακώς πληροφορούν κάποιοι «παράγοντες» σωματείων και οργάνων.  Στους υπόλοιπους νομούς της χώρας μας χρόνια τώρα εφαρμόζεται (εκτός αν θεωρούν κάποιοι ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι άλλο ξεχωριστό κράτος με δικούς της νόμους!).Η μήπως εφαρμόζεται ο κανονισμός στα γήπεδα και ανησυχείτε?

Έπρεπε να είστε ενήμεροι ότι υπάρχουν κανονισμοί από την πολιτεία , την ομοσπονδία ποδοσφαίρου από την στιγμή που θέλετε να ασχοληθείτε με το άθλημα εκτός και αν θέλετε ο καθένας από σας «ιδιαιτερότητες». Έπρεπε να γνωρίζεται ότι μια ομάδα χρειάζεται γήπεδο (αγωνιστικό χώρο δηλ.) αθλητές , προπονητή, καταστατικό , διαιτητές, διοίκηση και άλλα . Εμείς φταίμε για αυτό ? ή είστε υπέρ του ότι δηλώσεις είσαι και όπως , όταν και ότι να’ ναι ? Δεν βλέπεται ότι η προηγούμενη τακτική , συν άλλοι λόγοι , που κάποιοι παράγοντες  ακολούθησαν οδήγησε  στο ότι από εκατόν είκοσι (120) στον αριθμό σωματεία έμειναν τριάντα οχτώ (38)? Μήπως  φταίμε εμείς και για αυτό?

Το 2018 πχ ,2019,2020,2021 για την Α’ κατηγορία που υπήρχε συγκεκριμένη προκήρυξη  για διπλωματούχους  προπονητές , πάλι κάποιοι διαμαρτύρονταν και προσπαθούσαν να βρουν άλλους τρόπους – παράθυρα να εφαρμόσουν καινούργιους «κανόνες και τρόπους» δικούς τους αντί να ρωτάνε να μαθαίνουν , να βελτιώνονται καθημερινά , να συνεργάζονται. Εμείς φταίμε γι’ αυτό? Αλήθεια πόσες προτάσεις κάνανε προς την ΕΠΣΝΑ οι συγκεκριμένοι για την αναβάθμιση, ανάπτυξη , την εφαρμογή προγραμμάτων ποδοσφαίρου που υπάρχουν στο νομό? Πως το φαντάζεστε εσείς το ποδόσφαιρο?

Ή μόνο να «βγει» η χρονιά και μετά από εμένα ότι βρέξει ας κατεβάσει? Στην αρχαία Ελλάδα ναι μεν οι φιλόσοφοι άφησαν σημαντικό έργο αλλά άλλοι σήκωσαν και έστησαν τον Παρθενώνα!!  Εμείς σας γνωρίζουμε ότι είμαστε εδώ  για να προσφέρουμε και να  υπηρετούμε το ποδόσφαιρο  , είμαστε υπέρ της λειτουργίας και της ανάπτυξης των σωματείων και της μεγαλύτερης συμμετοχής από τις μικρές ηλικίες έως τις ανώτερες δεν συναινούμε στο να υπάρχουν πρωταθλήματα χωρίς κανόνες , χωρίς κανονισμούς . Το δείξαμε αυτό άλλωστε όταν με προηγούμενες ανακοινώσεις μας είπαμε να πάμε (διπλωματούχοι προπονητές) αφιλοκερδώς να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία δεν πληρώνουν για μεταγραφές, κάναμε προτάσεις προς την ΕΠΣΝΑ και αλλού. Ούτε τότε όμως κανείς δεν απευθύνθηκε σε εμάς και δεν επιδοκίμασε την πρωτοβουλία μας αυτή.

Φαίνεται ότι κάποιοι (κάποιοι λέμε για να μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι) έχουν μπλέξει τους ρόλους τους , κάποιοι θεωρούν ότι επειδή εμπλέκονται σε ένα αθλητικό σωματείο μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη την πρόοδο του ποδοσφαίρου, ότι μπορεί να είναι υποβολείς μας ή να πιέζουν την εκάστοτε Ένωση για να γίνει το δικό τους το χατίρι , να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» , να καταχράζονται ρόλους , θέσεις , να λειτουργούν σαν πασάδες και άλλα εις βάρος του ίδιου του αθλήματος (ιδού τα αποτελέσματα 38 σωματεία στο νομό)!. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου είναι ένα συλλογικό όργανο , νομικό πρόσωπο με εκλεγμένο Δ/Σ από τα μέλη του νόμιμα , ανήκει στην Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου η οποία αντίστοιχα είναι μέλος της ΕΠΟ. Εκεί κάθε χρόνο παίρνονται οι αποφάσεις και οι κανονισμοί για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο όχι από εμάς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτό δεν το γνωρίζεται?.

Από εμάς τι θα επιθυμούσατε να συναινέσουμε ώστε να «βαπτιστεί» παράνομα προπονητής ο αγαπητός , ο  γείτονας , ο συγχωριανός , ο συγγενής , η υπόδειξη μετά από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου ακόμη και σε μικρές ηλικίες ? Υπάρχουν δεκάδες άτομα εγγεγραμμένα στον Σύνδεσμο . Ούτε και με αυτό συμφωνείτε? Και για αυτό φταίει ο Σύνδεσμος Προπονητών? Η λογική κάποιων του εγώ πληρώνω δεν έχει συνέπειες-αντίκτυπο  μόνο σε εσάς κύριοι αλλά και σε εμάς .

Χρήματα για σχολές , για αναθεώρηση , παράβολα, συνδρομές , για βεβαιώσεις για σεμινάρια , χρήματα για σπουδές κ.α. Είκοσι εφτά ( 27 ) στον αριθμό Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα  στο Ποδόσφαιρο μέλη μας έχουν ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες  χρήματα για να σπουδάσουν και τελικά για να μπορούν με το ζόρι να δουλέψουν  στο Α’ τοπικό κάποιας ΕΠΣ(αν μείνει θέση φυσικά  μετά τις κατηγορίες και τον τρόπο  επιλογής προπονητών που προαναφέραμε).

Το παράλογο ακόμη αυτής της υπόθεσης από την πολιτεία  είναι ότι αυτοί που εξειδικεύονται στο ποδόσφαιρο είναι στα «χαρτιά»  προπονητές  Α στην ΓΓΑ ενώ στην ΕΠΟ μόνο για τοπικά πρωταθλήματα. Οι αντίστοιχοι που εξειδικεύονται πχ στο μπάσκετ στην διπλανή αίθουσα του Πανεπιστημίου έχουν άλλες δυνατότητες και προοπτικές από την Πολιτεία και την αντίστοιχη ομοσπονδία αναγνωρίζονται και μπορούν να δουλέψουν για παράδειγμα σε ομάδες της Α1 και του εξωτερικού (βλέπε Έλληνες προπονητές σε γνωστές ομάδες στην Ευρώπη).

Είμαστε υπέρ του ποδοσφαίρου, υπέρ της συνεργασίας επάνω στο τραπέζι (το έχουμε ξαναπεί αλλά και το έχουμε δείξει), υπέρ της ανάπτυξης των σωματείων για το καλό και το μέλλον των ίδιων των σωματείων, υπέρ των κανόνων και της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΠΟ και της πολιτείας από την ΕΠΣ και όλους, υπέρ του εξειδικευμένου – εκπαιδευμένου προπονητή με διάθεση προσφοράς – δημιουργίας και όχι των «αυθαίρετων» προσώπων και σωματείων μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Η λογική του «τώρα» και του «εγώ» και του «να βγάλουμε την χρονιά» μας πήγε πίσω όλους στο νομό και κυρίως το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Με εκτίμηση
Το Δ/Σ