Μία από τις εσωτερικές υποθέσεις που αναλαμβάνει νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Μάτσιεκ Καμίνσκι και οι συνεργάτες του, έχει να κάνει με τον Ντέιμπι Φλόρες.

Το συμβόλαιο του 26χρονος μέσου από την Ονδούρα λήγει το προσεχές καλοκαίρι και μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας του με τα «καναρίνια».

Την περασμένη σεζόν (2021-22) που υπήρξε και η πρώτη του στην Ελλάδα και κατ΄επέκταση στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, υπήρξε εκ των κορυφαίων παικτών της αγρινιώτικης ομάδας με συνολικά 37 ματς και 2 γκολ, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ξένων κλαμπ με έδρα την Ισπανία (Μάλαγα) και τη Ρωσία (Σότσι).

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρά 14 παιχνίδια, 2 γκολ και 2 ασίστ χωρίς ωστόσο να΄χει πάρει τη φανέλα του βασικού στο….σπίτι του.

Από την 1η Ιανουαρίου ο Φλόρες έχει το δικαίωμα υπογραφής σε άλλη ομάδα και ήδη στα αυτιά του ηχούν – σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA –  «σειρήνες» από άλλο σουπερλιγκάτο κλαμπ που διαθέτει το «know how» να τον προσθέσει στο ρόστερ του από την στιγμή που αποφασίσει να πατήσει…γκάζι για την απόκτησή του.

Μπορεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής να δηλώνει ευγνώμων στον Παναιτωλικό που του άνοιξε την ευρωπαϊκή πόρτα, ωστόσο πολύ δύσκολα θα συμφωνήσει για την επέκταση του συμβολαίου με τους Αγρινιώτες βάζοντας άλλες προτεραιότητες για τη συνέχιση της καριέρας του.

Κι εάν δεν προκύψει κάτι άλλο σούπερ από κλαμπ εκτός Ελλάδας, το πιθανότερο είναι πως το προσεχές καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί ελληνική…προαγωγή, αλλάζοντας, πόλη, ομάδα και σουπερλιγκάτη φανέλα.