Το πρώτο γκολ του Διαμαντή Χουχούμη με τον Παναιτωλικό ήταν η «επιβεβαίωση» πως ο 28χρονος αριστερός μπακ γίνεται όλο και καλύτερος.

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού σημείωσε πρόσφατα ο Διαμαντής Χουχούμης, καθώς διαμόρφωσε με κεφαλιά το μετέπειτα τελικό 2-0 των «κυανοκίτρινων» κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτόματα και με αφορμή αυτό αξίζει να σταθεί κάποιος στην παρουσία του 28χρονου αριστερού μπακ στο Αγρίνιο, όπου και πήγε το καλοκαίρι του 2021.

Ηταν τότε που αποχώρησε από τον Απόλλωνα Σμύρνης και αποτέλεσε μία από τις πρώτες επιλογές του Γιάννη Αναστασίου, για όσους θυμούνται μαζί με τον Μπράιν Λούι στα δεξιά. Αλλωστε ο κόουτς του club τον ήξερε καλά από την κοινή τους παρουσία στον Παναθηναϊκό από όπου ο Χουχούμης ξεκίνησε να παίζει μπάλα, σε μεγάλο βαθμό εκείνος ήταν που τον «πίστεψε» τότε και κάπως έτσι… το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Επί χάρτου στην έναρξη εκείνης της περιόδου θα ήταν «πρωτο/δεύτερος» μαζί με τον Ελίας Περέιρα, όμως ο τραυματισμός του Αργεντινού λίγο πριν τον έναρξή της σε ένα φιλικό στα Γιάννινα άλλαξε άρδην τα δεδομένα και για αυτό μερικές ημέρες μετά αποκτήθηκε και ο Φαμπιάν Αντούνες ώστε να υπάρχουν έξτρα λύσεις (ο Γάλλος που συνεχίζει στον Ιωνικό μπορεί να αγωνιστεί ακόμη σε άξονα και στόπερ), αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Ο Χουχούμης λοιπόν βρέθηκε starter το 2021/22 και… άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, ενώ από τότε μέχρι σήμερα μετρά 37 εμφανίσεις, ένα τέρμα, δύο ασίστ και ευρύτερα παρουσιάζεται συνεχώς καλύτερος.

Μάλιστα την ίδια στιγμή δείχνει να «βρίσκεται» πολύ καλά με τον Νίκο Καρέλη, το μεγάλο «κανόνι», αφού για όσους θυμούνται του έχει κάνει δύο μεταβιβάσεις που στις λεπτομέρειες/εκατοστά δεν έγιναν γκολ (με Ατρόμητο και στη Νίκαια), ενώ στον «Hulk» έδωσε την τελική πάσα για το περσινό 1-2 του Βόλου.Η περίπτωσή του είναι ίσως ακόμη μία πως στην μπάλα από το… πουθενά μπορείς να βρεις «λαβράκι». Κακά τα ψέμματα η προσθήκη του πέρασε… κάπως στα ψιλά, ενώ δεν είναι αυτό που λέμε «εμπορικό όνομα». Ομως κάνει τη δουλειά του και με το… παραπάνω και στα «καναρίνια» βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.

Ο Χουχούμης του Παναιτωλικού

Αγώνες: 37
Γκολ: 1
Ασίστ: 2