Λες και η μοίρα ήθελε να αποζημιώσει όσους παρακολουθούσαν το ματς του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα κακό παιχνίδι, χωρίς πολλές ευκαιρίες και συγκινήσεις, ήταν γεμάτο σασπένς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ντουάρτε επέστρεψε μετά από 2,5 μήνες στο 81ο λεπτό, στο 82’ έκανε το 1-0 και στο 89’ ήρθε ο Εραμούσπε να πάρει τη χαρά των γηπεδούχων. Σε μια αναμέτρηση που ουσιαστικά άξιζε μόνο η τελική του ευθεία.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά «σφιγμένες». Χωρίς κάποια απ’ τις δύο να δίνει ρυθμό στην αναμέτρηση και κυρίως χωρίς να δείχνουν διατεθειμένες να πάρουν ρίσκα στο χορτάρι. Έτσι μοιραία οι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ήταν λιγοστές.

Στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τον Σενγκέλια να σουτάρει με το αριστερό και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με τη δεύτερη προσπάθεια. Κύλησαν αρκετά λεπτά για να δημιουργηθεί η επόμενη καλή στιγμή, σε ένα παιχνίδι που η σκοπιμότητα το έκανε μάλλον κακό.

Οι γηπεδούχοι και πάλι, στο 33ο λεπτό είχαν τον Καρέλη να προσπαθεί να κάνει το γυριστό, η μπάλα έφτασε τελικά στον Σενγκέλια αλλά η προσπάθειά του έφυγε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό πριν τα 45’, ήταν η σειρά των γηπεδούχων σε γύρισμα του Τζίμα να δουν τον Ριένστρα ανενόχλητο στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν κακό και δεν απείλησε. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα «φτωχό» σε θέαμα και συγκινήσεις πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε εξίσου νωχελικά και δίχως να αλλάζει κάτι σε επίπεδο ρυθμού. Οι φάσεις παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν έρχονταν. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υποψία επιθετικής ενέργειας με αξιώσεις, ήρθε στο 56’ όταν ο Ριένστρα σούταρε με την άμυνα να απομακρύνει και στη συνέχεια τον Καραχάλιο από μακριά να επιχειρεί να πιάσει απροετοίμαστο τον Ανέστη, δίχως να τα καταφέρνει.

Αφού συμπληρώθηκε μία ώρα στο ματς, ο Καρέλης είχε αδύναμο πλασέ στο 61’ κι ένα λεπτό μετά ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής μετά από φάουλ της ομάδας του, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο σπαταλώντας την ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Πήλιος στο 73’ «έκοψε» την μπάλα σε κρίσιμο σημείο, καθώς αν περνούσε ο Σενγκέλια θα ήταν άκρως απειλητικός.

Η κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα, ήρθε στο 81ο λεπτό. Ο Ντουάρτε μπήκε στο ματς στη θέση του Μόρσεϊ. Επιστρέφοντας μετά από 2,5 μήνες απουσίας ουσιαστικά. Και στο 82’ από κεφαλιά του Πέδρο, ο Μπουζούκης «τσίμπησε» την μπάλα και ο Ντουάρτε σούταρε ωραία για το 1-0.

Κι εκεί που φαινόταν πως οι Αγρινιώτες θα πάρουν τη νίκη, ο ΠΑΣ έδειξε επτάψυχος! Ο Σόρια έκανε την ασίστ και ο Εραμούσπε στο 89’ έφερε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι ολοκληρώθηκε με ισοπαλία το πρώτο ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 20 βαθμούς και ο ΠΑΣ Γιάννινα τους 18.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Μλάντεν (46΄Μάρτενσον), Λάρσον, Χουχούμης, Λιάβας, Ντίας, Κολοβός (72΄Μπουζούκης), Σενγκέλια (88΄Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81΄Ντουάρτε), Καρέλης (81΄Πέδρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (71΄Νίνης), Τζήμας (86΄Λώλης), Παμλίδης, Μπάλαν (80΄Σταματελόπουλος).