Ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, με τις 24 από τις συναντήσεις τους να αφορούν την Α’ Εθνική/Super League.

Οι 11 από αυτές τις αναμετρήσεις για την Super League έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό και υπάρχει απόλυτη ισορροπία με τέσσερις νίκες για κάθε ομάδα και τρία ισόπαλα παιχνίδια.

Στις πέντε από τις έντεκα αναμετρήσεις έχει σκοράρει μόνο η μια ομάδα, ενώ μόνο το 2014-15 ήταν η μοναδική φορά που δεν σημειώθηκε τέρμα στη μεταξύ τους κόντρα με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό.

Ο Παναιτωλικός στον πρώτο γύρο πήρε τους τρεις βαθμούς στα Γιάννινα, με νίκη 4-1 που ήταν από τις πιο παραγωγικές του ημέρες στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League. Αυτή η νίκη έδωσε μια συνέχεια στην παράδοση των τελευταίων χρόνων για τις δύο ομάδες, όπου υπάρχει μόλις μια νίκη γηπεδούχου στα έξι τελευταία τους ματς.

Η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους ήταν στις 4 Ιανουαρίου 1967, όταν ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 (78’ Γιαννόπουλος). Στα οκτώ πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια επικράτησαν οι γηπεδούχοι, ενώ στα πρώτα τέσσερα δεν σκόραρε μόνο ο γηπεδούχος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στις 7 Ιανουαρίου 2022 και η προηγούμενη από αυτή ήταν στο Αγρίνιο, όταν επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στις 5 Φεβρουαρίου 2022.

11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΓΚΟΛ: 11-10