Ο 28χρονος Αργεντινός μέσος, που αποτέλεσε βασικό στέλεχος της “αλμπισελέστε” που στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Κατάρ, χαρακτήρισε την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ως την καλύτερη όλων των εποχών.

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ συνέβαλλε τα μέγιστα στη σπουδαία πορεία της Αργεντινής, ώσπου να στεφθεί πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Σε συνέντευξή του, ο Αργεντινός μέσος ανέφερε πως: «Συγχωρέστε με όλοι, αλλά είμαστε η καλύτερη εθνική ομάδα που είχε ποτέ η Αργεντινή», προτού αιτιολογήσει τα λεγόμενά του:

«Δεν το λέω από εγωισμό, κάθε άλλο. Νομίζω η εθνική είχε καλύτερους παίκτες από εμάς στο παρελθόν, αλλά σαν ομάδα κερδίσαμε όλους τους πρωταθλητές: την τελευταία ομάδα που κέρδισε το Copa America (Βραζιλία), την πρωταθλήτρια Ευρώπης (Ιταλία) αλλά και την προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γαλλία)».

Για το πώς ξεπέρασε τον τραυματισμό που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, είπε: «Πολλοί στη θέση μου δεν θα προσπαθούσαν καν, γιατί ήταν πολύ δύσκολο. Οι πιθανότητες κατά 80% ήταν ότι θα έχανα ολόκληρο το τουρνουά εφόσον ρίσκαρα. Αλλά τελικά το έκανα, σκέφτηκα επίσης ότι ίσως αυτό να ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σε Μουντιάλ. Όταν δοκίμασα το πόδι μου φοβήθηκα τον τραυματισμό. Έτρεξα πρώτα με λίγο φόβο και μετά αποφάσισα πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και άρχισα να επιταχύνω, δεν τραυματίστηκα και μετά πήγα και ενημέρωσα τον προπονητή. Η αβεβαιότητα ήταν αυτό που με σκότωνε, γιατί δεν ήξερα τι θα συμβεί».//


Πηγή