Δεύτερη φετινή της ήττα και την πρώτη μακριά από το Αγρίνιο που χρησιμοποιεί φέτος για έδρα γνώρισε σήμερα η ΑΕΚ Μεσολογγίου καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τον φιλόδοξο φέτος Αστέρα Τρίπολης στο «Θεοδωρος Κολοκοτρώνης» .
Παρόλο που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες η ΑΕΚ Μεσολογγίου στάθηκε στο ύψους της, αλλά δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη, όπου ο τοπικός Αστέρας πήρε τη νίκη με 2-0.
Η ΑΕΚ Μεσολογγίου των πολλών απουσιών (Λαζανά Β., Παπαδογεωργου Ε., Λαζανά Ι., Γεωργίου Ε., Κάππα Ε., Τσιρογιάννη και Σταυριναδη) πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε απέναντι στην δυνατή ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Εκτός των πολλών απουσιών έχασε νωρίς και την Βραζιλιάνα Gomes Farias πού τραυματίστηκε από δυνατό μαρκάρισμα αντιπάλου που έμεινε ατιμώρητο από τον διαιτητή Τριανταφύλλου Ρ. Οργή και αγανάκτηση διακατέχει το στρατόπεδο της ΑΕΚ Μεσολογγίου από την σφαγιαστική διαιτησία στη Τρίπολη.
Στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας θεωρούν ότι τα λάθη που έγιναν στον αγώνα δεν ήταν τυχαία γιατί ήταν τόσα πολλά και μαζεμένα σε βάρος της που ξεφεύγουν από την έννοια του ανθρώπινου ή του συμπτωματικού. Στο πρώτο γκολ προηγήθηκε αμυντικό φάουλ στην Gomes Farias αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ μεταγενέστερο της Βραζιλιάνας μεσοεπιθετικού.Το φάουλ αυτό ήταν η αφετηρία στο 40′ η προωθημένη Μελισου με κεφαλιά από ελεγχόμενη θέση να κάνει το 1-0..
Στο 52′ πριν σκοράρει η Γεωργακοπούλου προηγήθηκε πλάγιο άουτ των παικτριών της γηπεδούχου ομάδας που δεν υποδείχθηκε. Τρίτο μεγάλο λάθος του διαιτητή στο 62′ σε φάουλ της Μοκκα και ασθενή απόκρουση τής αντιπάλου τερματοφύλακα και η Τζουμερκιωτη που πήρε το ριμπάουντ γκρεμίστηκε από την τερματοφύλακα χωρίς ο διαιτητής νά καταλογίσει την παράβαση και προς γενική έκπληξη καταλογίζει επιθετικό φάουλ.Στα μείον του διαιτητή ότι αγωνίστηκε με φανέλα ίδιου χρώματος (μαύρο), με τις εμφανίσεις της ΑΕΚ Μεσολογγίου .
Δυστυχώς όμως δεν είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι καλή (ή έστω αποδεχτή) απόδοση σε έναν αγώνα από δύο ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το διαιτητικό τρίο υπέπεσε σε πολλά λάθη και δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Υπήρξαν πολλά λάθος σφυρίγματα, ενώ προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες στον αγώνα. Αυτό δεν μειώνει την δυναμική πού έχει η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης και ειδικά μετά την ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και για αυτό η ομάδα τής ΑΕΚ Μεσολογγίου εκφράζει την αδικία από την διαιτησία σέ ένα παιχνίδι πού πρέπει οι παίκτριες νά είναι οι πρωταγωνίστριες μέσα στον αγωνιστικό χώρο…
Από τον Αστέρα Τρίπολης διακρίθηκαν οι: Μελισσου, Χριστοφορίδη, Μαρίνη, Γεωργακοπούλου, Καραγιάννη.
Από την ΑΕΚ Μεσολογγίου οι: Φιλανδριανου, Παπαϊωάννου, Μοκκα , Γρομητσαρη, Σταυροπούλου ενώ η Souza δεν φέρνει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ που δέχτηκε εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, αφού μέχρι τώρα είχε δεχθεί ένα γκολ στην ήττα από τα Γιάννενα στο Αγρίνιο…
ΑΕΚ Μεσολογγίου: Souza, Τζουμερκιωτη (66′ Πετσινη), Μοκκα, Πρασσά (73′ Οικονόμου), Σταυροπούλου, Gomes Farias (λ.τραυμ.53′ Χριστοπούλου), Παπαϊωάννου (73′ Αρβαλη), Φιλανδριανου, Βρανά – Τριανταφύλλου, Αυγέρη (66′ Τσιντζουρα), Γρομητσαρη