Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στη Media Day ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα (7/3, 21:00, ΕΡΑΣΠΟΡ), τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν κόπωση στο χθεσινό (5/3) παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου και ότι οι “μπλαουγκράνα” έχουν παραπάνω ημέρα ξεκούρασης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο βαρύ πρόγραμμα της ομάδας του, επισημαίνοντας πως έπαιξαν δύο ματς σε διάστημα 40 ωρών, ενώ τόνισε πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα έχει ξεκούραστους τους Χίγκινς και Μίροτιτς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ τον τελευταίο καιρό. Παίξαμε μέσα σε σαράντα ώρες δύο παιχνίδια, συν το ταξίδι που ήμασταν όλο το βράδυ άυπνοι. Αυτό μοιραία επιφέρει κόπωση, όμως, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, όπως όλων των ομάδων της Euroleague. Απλώς σε σχέση με την αυριανή μας αντίπαλο, εκείνοι είχαν μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Επίσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου ξεκούρασαν τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Χίγκινς και Μίροτιτς ήταν έξω. Βέβαια, έχασαν το ματς. Εμείς δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο, πιεστήκαμε και χθες. Δείξαμε κόπωση και πνευματική και σωματική και ψυχική.

Πρέπει αμέσως να διαφοροποιήσουμε την προσέγγισή μας για ένα απαιτητικό παιχνίδι αύριο, απέναντι σε μια ομάδα που όλοι ξέρετε πόσο καλή είναι. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες, παίζει πολύ καλύτερα. Η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει το ταβάνι τους, ενώ και ο Χίγκινς παίζει πάρα πολύ καλά. Γενικά είναι μια ομάδα με πολύ καλή εκτέλεση και αμυντικά και επιθετικά. Για εμάς θα είναι σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό ματς. Ο παράγοντας κούραση πρέπει γρήγορα να βγει από το μυαλό μας και εγώ και οι παίκτες. Αύριο παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδό, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».//


Πηγή