Ο Αμερικανός σέντερ, κατά τη διάρκεια της Media Day του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (7/3, 21:00, ΕΡΑΣΠΟΡ), τόνισε πως οι “ερυθρόλευοι” πρέπει να δείξουν την ταυτότητα τους, παρά το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουν μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της Euroleague.

Ο Ταρίκ Μπλακ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κόπωση των Πειραιωτών, στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στο “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”, αλλά και στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τους Καταλανούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κόπωση:

«Μας επηρεάζει ως ένα βαθμό, όμως, όλοι έχουν τον ίδιο αριθμό εκτός έδρας αγώνων. Οπότε θα πρέπει να το ξεπεράσεις και να ανταγωνίζεσαι κάθε φορά στο ίδιο επίπεδο».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Στο αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εκπληκτική και μας δίνουν ενέργεια. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι φανταστικοί και μας υποστηρίζουν τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες. Σε πολλά δύσκολα παιχνίδια μας έχουν δώσει ώθηση. Τους ευχαριστούμε και πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για όλα όσα κάνουν σε αυτό το γήπεδο».

Για το “κλειδί” της αναμέτρησης:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για δύο ομάδες που είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παλεύουν για τη θέση τους σε αυτή. Για αυτό και έχει να κάνει με το πως θα προσεγγίσεις το παιχνίδι. Θα πρέπει να μπεις να παίξεις σκληρά. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα έχετε αυτή την έκφραση, όμως, εμείς στην Αμερική λέμε: “Αφήνεις τις μάρκες να πέσουν εκεί που είναι να πέσουν” (ελεύθερη μετάφραση ό,τι θέλει ας γίνει). Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να ελέγξεις τον εαυτό σου, ειδικά όταν αυτό που κάνεις σε έχει φέρει μέχρι εδώ που είσαι. Τελειοποιείς το ποιος είσαι εσύ και την ταυτότητά σου. Θεωρώ πως αυτό είναι το σημαντικό για εμάς, να μην εστιάζουμε σε κάτι, αλλά σε κάθε ματς στην Euroleague, στην Ελλάδα, να τελειοποιούμε αυτό που είμαστε, από τη στιγμή που αυτό που έχουμε δουλεύει και μοιάζει με… καλο-λαδωμένη μηχανή. Πρέπει να δείξουμε την ταυτότητά μας, ανεξάρτητα από το ότι απέναντί μας θα έχουμε μία από τις καλύτερες και πιο ταλαντούχες ομάδες της διοργάνωσης».//


Πηγή