Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί για 13η φορά τον Παναιτωλικό στην έδρα του και στις δώδεκα προηγούμενες είχε 10 νίκες και δύο ισοπαλίες, με την ομάδα του Αγρινίου να μην έχει καταφέρει να πάρει το απόλυτο των βαθμών σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και έσπασε ένα σερί που είχε δημιουργηθεί στις πέντε τελευταίους συναντήσεις, όπου επικρατούσαν πάντα οι γηπεδούχοι. Αυτό το σερί είχε ξεκινήσει μετά τις 24 Νοεμβρίου 2019 και το Παναιτωλικός Παναθηναϊκός 0-0.

Οι δέκα νίκες του Παναθηναϊκού είναι με επτά διαφορετικά σκορ και μόνο το 4-0 είναι αυτό που έχει τρεις επαναλήψεις, ενώ δύο φορές οι Πράσινοι έχουν επικρατήσει με 2-0. Δεν υπάρχει παρά μόνο μια αναμέτρηση που δεν σημειώθηκε τέρμα ανάμεσα τους, το 0-0 στις 3 Φεβρουαρίου 2018, ενώ υπάρχει και το 1-1 στις 23 Μαΐου 1976, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Απίστευτη παράδοση είχε σημειώσει στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό ο Μακέντα, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να έχει βρει δίχτυα έξι φορές, ενώ σημαντική ήταν και η συγκομιδή του Μπεργκ με 4 τέρματα. Ο Μακέντα είχε σκοράρει και σε μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά στο Αγρίνιο και συνολικά έχει επτά τέρματα απέναντι τους, με τον ΟΦΗ να είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος στόχος του με πέντε γκολ σύνολο.

12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

– ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 31-6