Ο Σεντρίκ Μπακαμπού βρίσκεται στην κορυφή 12 γκολ και ακολουθούν οι Λιβάι Γκαρσία και Νίκος Καρέλης με 11.

Μία αγωνιστική και δύο εκκρεμότητες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League, με την μάχη για τον πρώτο σκόρερ να έχει «φουντώσει» και τρεις παίκτες να ερίζουν για τον τίτλο του κορυφαίου γκολτζή στο φετινό πρωτάθλημα.

Εχοντας ως εκκρεμότητα το ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (8/3, 17:30), αλλά και τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής (26η στροφή, 19:00), στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ο Σεντρίκ Μπακαμπού με 12 γκολ και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Λιβάι Γκαρσία και Νίκος Καρέλης, έχοντας αμφότεροι πετύχει από 11 γκολ τέρματα. Από 8 γκολ έχουν οι Πεπ Μπιέλ, Αντράζ Σπόραρ, Νόρντιν Αμραμπατ, Ροντρίγκο Εραμούσπε και Αϊτόρ.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είχε σκοράρει δύο γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο (2-0), ενώ στον πρώτο γύρο είχε σκοράρει επίσης απέναντι σε ΟΦΗ (2-1) και Λαμία (2-0). Στον δεύτερο γύρο έχει πετύχει 8 γκολ σε 10 αναμετρήσεις.

Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει κόντρα σε Αστέρα (5-0), Ιωνικό (2-0), Βόλο (4-0), Ατρόμητο (1-1), ΟΦΗ (2-1), Παναιτωλικό (6-1), Λαμία (3-0) και Λεβαδειακό (6-0). Μόνο στα ματς με Αρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν σκόραρε ο Γαλλοκογνκολέζος επιθετικός των Πειραιωτών, ο οποίος στο πρωτάθλημα βάζει ένα γκολ ανά 125 λεπτά συμμετοχής.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας ένα γκολ λιγότερο από τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε βάλει δύο γκολ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία (2-0), ενώ στον πρώτο γύρο πέτυχε από ένα κόντρα σε Παναιτωλικό (2-0), Ιωνικό (4-1), Αρη (2-0), ΠΑΟΚ (2-0) και ΟΦΗ (3-0).

Στον δεύτερο γύρο έχει σκοράρει απέναντι σε Λαμία (3-0), Βόλο (4-0), Παναιτωλικό (4-1) και Λεβαδειακό (3-0), ενώ έχασε το χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη λόγω τραυματισμού, τον οποίο υπέστη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αφρικανός βάζει ένα γκολ ανά 152 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.

Οσον αφορά στον Νίκο Καρέλη, ο έμπειρος επιθετικός του Παναιτωλικού είναι ο μοναδικός από αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα που έχει βάλει φέτος χατ-τρικ. Ηταν στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όπου οι Αγρινιώτες είχαν επικρατήσει με 4-1. Από εκεί και πέρα, στον πρώτο γύρο είχε σκοράρει δύο γκολ απέναντι στη Λαμία (3-1), όπως επίσης και από ένα απέναντι σε Αρη (3-1), Ατρόμητο (1-1), ΟΦΗ (2-1), Ιωνικό (1-1).

Στον δεύτερο γύρο έχει βάλει δύο γκολ. Από ένα απέναντι σε Ατρόμητο (2-0) και Ολυμπιακό (1-6), ενώ έχει ένα ματς λιγότερο από τον Μπακαμπού, αφού απόψε η ομάδα του παίζει με τον Παναθηναϊκό. Ο 31χρονος βάζει ένα γκολ ανά 135 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτοί είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που θα παλέψουν για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, με τους Μπιέλ, Σπόραρ και Αμρανπατ να ακολουθούν, αλλά την δεδομένη στιγμή να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να… προβληματίσουν τους Μπακαμπού, Γκαρσία και Καρέλη, όπως επίσης και ο Εραμούσπε που είναι αμυντικός. Ο Αϊτόρ έχει βγει off λόγω σοβαρού τραυματισμού και δεν θα αγωνιστεί ξανά στη φετινή σεζόν.

Δείτε τη σχετική λίστα των σκόρερ: