Η Εθνική Ανδρών θα λάβει μέρος στο μεγάλο διεθνές τουρνουά του Αμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 18-20 Αυγούστου για την… πρόβα τζενεράλε πριν από το Mundobasket 2023 και εκεί θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ σε φιλικό ματς. 

Με σπουδαία φιλικά παιχνίδια θα προετοιμαστεί η Εθνική Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμέρων Αραβικών Εμιράτων και της ομάδας των ΗΠΑ, στο μεγάλο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι από τις 18 μέχρι τις 20 Αυγούστου, η “γαλανόλευκη” θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Team USA, αλλά και τη Γερμανία.

Το τουρνουά αυτό θα διεχαθεί λίγες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και η “Επίσημη Αγαπημένη” θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου και τα “πάντσερ” στις 19 Αυγούστου αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου στην Λιουμπλιάνα και το δεύτερο στις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. //

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος:

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων».

«Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων.

Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».
Πηγή