Στην επιμέρους βαθμολογία της κατηγορίας με τις ομάδες γηπεδούχους ΟΦΗ και Παναιτωλικός βρίσκονται στην ουρά, ενώ στην αντίστοιχη ως φιλοξενούμενες μοιράζονται την 6η θέση που οδηγεί στα play offs!

Παραδοσιακά το Ηράκλειο και το Αγρίνιο είναι δύο πόλεις που προκαλούν πολλούς «πονοκεφάλους», σε οποιαδήποτε ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει εκεί τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Τόσο το «Γεντί Κουλέ» όσο και το «κλουβί», όπως λέγονται τα γήπεδά τους σε απλά ελληνικά, είναι «δύσκολες» έδρες, πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία, όμως φέτος τους «πλήγωσαν». Οπως άλλωστε συνέβη στα μεταξύ τους παιχνίδια όπου είχαμε ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-2 και Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4.

Παρατηρώντας την κατάταξη στην επιμέρους βαθμολογικά της Stoiximan Super League που αφορά μόνο τα εντός παιχνίδια των 14 «μονομάχων» της κατηγορίας οι μεν Κρητικοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση μαζί με τη Λαμία και με μόλις 10 πόντους, ενώ αμφότεροι έχουν περισσότερους μόνο από τον Ιωνικό που μετρά οκτώ.

Οι δε Αγρινιώτες από την πλευρά τους δεν βρίσκονται ιδιαίτερα μακριά αλλά στην 10η με δύο περισσότερους (12) και αν ίσχυαν μόνο τα παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες ως γηπεδούχοι τότε αμφότεροι θα κινδύνευαν με υποβιβασμό.

9. ΠΑΣ Γιάννινα 15
10. Παναιτωλικός 12
11. Λεβαδειακός 11
12. Λαμία 10
-. ΟΦΗ 10
14. Ιωνικός 8

Αντίθετα στην αντίστοιχη των εκτός «μοιράζονται» την 6η με 16 και εάν υπολογίζαμε μόνο τις εξόδους τους αυτή τη στιγμή θα «μάχονταν» για την είσοδό τους για τα play offs, αφού ο Αρης που ακολουθεί βρίσκεται αρκετά μακριά (11). Οι Κρητικοί μάλιστα θα έχουν την ερχόμενη Κυριακή (12/3) τη δυνατότητα να περάσουν μόνοι 6οι εφόσον δεν χάσουν στη Λιβαδειά, καθώς ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε, για την κανονική διάρκεια, τις υποχρεώσεις του μακριά από το Αγρίνιο.

Εφόσον μάλιστα συμβεί αυτό και παράλληλα ο Ιωνικός κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης θα συμβεί το εξής οξύμωρο, αφού στην μεν επιμέρους εντός έδρας βαθμολογία ο ΟΦΗ θα είναι ουραγός έστω και με «συγκάτοικο» (!) και στη δε εκτός έδρας θα βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά!

5. ΠΑΟΚ 21
6. Παναιτωλικός 16
-. ΟΦΗ 16
8. Αρης 11

Αυτόματα έχουμε έναν εκ των βασικών λόγων που και οι δύο δεν κατάφεραν φέτος να διεκδικήσουν το κάτι περισσότερο και γιατί όχι να τερματίσουν στο Top 6. Αφαιρετικά λοιπόν δύναται να ειπωθεί ότι το… καλύτερο για εκείνους θα ήταν να έπαιζαν όλα τα ματς μακριά από το «σπίτι» τους , αλλά φυσικά αυτό δεν αποτελεί λύση ούτε και γίνεται.

Αλλωστε στηρίζουν πολλά στον κόσμο τους, είναι ο 12ος παίκτης τους και χρειάζονται τη στήριξή του.

Ωστόσο στην τρέχουσα σεζόν δεν εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και για αυτό θα συμμετάσχουν στα play outs, χωρίς πάντως να κινδυνεύουν με υποβιβασμό αφού ο Παναιτωλικός είναι στο «+13» από την επικίνδυνη ζώνη και ο ΟΦΗ στο «+11».