Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIGC) ξεκίνησε έρευνα για αντισημιτικά συνθήματα που φέρεται να φώναξαν οπαδοί της Λάτσιο που ταξίδευαν στη Νάπολη, λίγες εβδομάδες μετά την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί για ρατσιστικά συνθήματα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λάτσιο απέναντι στη Νάπολι στις 3 Φεβρουαρίου, μια ομάδα περίπου εκατό οπαδών του συλλόγου είναι ύποπτοι ότι… εκτόξευσαν αυτά τα συνθήματα πίσω από την κερκίδα των φιλοξενούμενων, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στη FIGC.

Ένα βίντεο που δείχνει οπαδούς να “ουρλιάζουν”, παρουσία ανθρώπων ασφάλειας του γηπέδου και τοπικής αστυνομίας έχει γίνει viral στα social media. Οι οπαδοί αυτοί καυχιούνται ότι είναι ρατσιστές.

Χθες η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ερευνούσε ρατσιστικά συνθήματα από την κερκίδα της Λάτσιο το ίδιο απόγευμα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, με στόχο τον Νιγηριανό επιθετικό της Νάπολι, Βίκτορ Όσιμεν.

Τον Ιανουάριο, η βόρεια κερκίδα του Ολυμπιακού σταδίου της Ρώμης, που συγκεντρώνει τους φανατικούς της Λάτσιο, έκλεισε για έναν αγώνα μετά από ρατσιστικά συνθήματα που στόχευαν τους παίκτες της Λέτσε, Σάμουελ Ουμτίτι και Λάμεκ Μπάντα.

Τα τελευταία χρόνια, οι φανατικοί οπαδοί των “αετών” δείχνουν τακτικά για ρατσιστική ή αντισημιτική συμπεριφορά. Το 2017 έφτασαν στα άκρα, παρουσιάζοντας εικόνες της Άννα Φρανκ με τη φανέλα της Ρόμα, της Γερμανοεβραίας έφηβης που πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης “Bergen Belsen” στη Γερμανία.//


Πηγή