Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των “μπλαουγκράνα”, των πρώην προέδρων του συλλόγου, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ, αλλά και του Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “Marca”, κατηγορείται ότι προσέλαβε τον Ισπανό διαιτητη για να ευνοήσει την ομάδα στη λήψη αποφάσεων των διαιτητών. Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της διαφθοράς, της παραβίασης εμπιστοσύνης και της ψευδών επιχειρηματικών στοιχείων.

Η σχετική έρευνα που έγινε αναφέρεται στην “DASNIL 95 SL”, μια εταιρεία που ανήκει στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών από το 1994 έως το 2018, ο οποίος έλαβε πληρωμές από την Μπαρτσελόνα μεταξύ 2016 και 2018, όπως αποκάλυψε το πρόγραμμα “Qué t’hi jugues” του “SER Catalunya”. Οι πληροφορίες αυτές κάνουν λόγο για καταβολή 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η UEFA, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Marca”, θα μπορούσε να εξετάσει, χωρίς να περιμένει απόφαση, εάν η παρουσία της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκαλεί δυσφήμιση.

Το άρθρο 4 του κανονισμού των διοργανώσεων δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Στην πραγματικότητα, αυτό το άρθρο τίθεται σε ισχύ για να δημιουργήσει μια γραμμή άμυνας για το πνεύμα του παιχνιδιού και ειδικότερα για τις αξίες που προσπαθεί να μεταφέρει η UEFA για να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ανταγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διατηρεί πάντα το δικαίωμα να μη δέχεται συλλόγους που, έχοντας κερδίσει τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτουν οι κανονισμοί των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πριν από μέρες, η UEFA ζήτησε πληροφορίες για το τι συνέβαινε όταν ήταν απλώς μια έρευνα, όμως η απαγγελία κατηγοριών έχει σημάνει… συναγερμό τόσο στη Νιόν όσο και στη Βαρκελώνη.//


Πηγή