Από την Ε.Π.Ο. ανακοινώνονται οι ορισμοί της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τους αξιωματούχους διαιτησίας της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 1.

Έναν διαιτητή με μεγάλο όνομα και σημαντικά ματς στο ενεργητικό του επέλεξε η ΚΕΔ για το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Ιταλό Μαουρίτσιο Μαριάνι, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντανιέλε Μπιντόνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι. Στο VAR θα είναι ο επίσης Ιταλός Εουγκένιο Αμπατίστα με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψαρρή, ενώ τέταρτος θα είναι ο Βαγγέλης Μανούχος.

Ο 41χρονος διαιτητής διευθύνει για πρώτη φορά παιχνίδι στην Ελλάδα. Στις 8/8/2019 ήταν στο Μόλντε-Άρης 3-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Φέτος έχει διευθύνει τρία ματς για τους ομίλους του Champions League, Ρεάλ-Λειψία 2-0, Σεβίλλη-Ντόρμουντ 1-4 και Λεβερκούζεν-Κλαμπ Μπριζ 0-0. Επίσης ήταν στο Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 για τα playoffs του Europa League. Παράλληλα, έχει «σφυρίξει» φέτος σε εννιά ματς της Serie A, με κυριότερα τα Μίλαν-Νάπολι 1-2, Τορίνο-Γιουβέντους 1-2 και Μίλαν-Αταλάντα 2-0

Στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός διαιτητής ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο VAR, στο Βόλος-ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Μαλούτας με τον Γιώργο Τζοβάρα στο VAR και στο Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα ο Κωνσταντίνος Κατοίκος με τον Πέτρο Τσαγκαράκη στο VAR.

Ο Βασίλης Φωτιάς θα είναι διαιτητής στο Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης (VAR ο Σπύρος Ζαμπαλάς), ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο Λεβαδειακός-ΟΦΗ (VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης) και ο Στάθης Γκορτσίλας στο Παναιτωλικός-Λαμία (VAR ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος).

Συνοπτικά, οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής της Super League:

Κυριακή 12 Μαρτίου (Ωρα έναρξης 19:00)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Μαριάνι
Βοηθοί: Μπιντόνι, Τεγκόνι
4ος: Μανούχος
VAR: Αμπατίστα, Ψαρρής.

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Κατοίκος
Βοηθοί: Β. Μωυσιάδης, Νίκζας
4ος: Τακίδης
VAR: Τσαγκαράκης, Νικολακάκης.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Κωνσταντίνου
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Παπαδόπουλος, Κωσταράς.

Βόλος-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Μαλούτας
Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Χριστοδούλου
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Τζοβάρας, Θ. Μωυσιάδης.

Ιωνικός-Αστέρας
Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Νικολαΐδης
4ος: Κατσικογιάννης
VAR: Ζαμπαλάς, Κόλλιας.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Σαμοΐλης
4ος: Ματσούκας
VAR: Κουμπαράκης, Τριανταφύλλου.

Παναιτωλικός-Λαμία
Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Παπαδάκης, Βασιλόπουλος
4ος: Αγγελάκης
VAR: Διαμαντόπουλος, Μπουξμπάουμ.