Ο Νίκος Βέργος θα παίξει την Κυριακή με τη Λαμία ως φιλοξενούμενος του Παναιτωλικού, μίας ομάδας που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι και θα μείνει στην ιστορία της για ορισμένα γκολ που θα μνημονεύονται για πάντα.

Το ποδόσφαιρο προκαλεί έντονα συναισθήματα, ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί αύριο (12/3) με τον Νίκο Βέργο, αφού θα βρεθεί στο Αγρίνιο ως φιλοξενούμενος. Ο 27χρονος φορ επαναπατρίστηκε τον Γενάρη για λογαριασμό της Λαμίας μετά το πρώτο μισό της σεζόν που πέρασε στην αυστριακή Βολφσμπέργκερ και σε μερικές ώρες θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, μία ομάδα που αγάπησε και συνάμα αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο Ελληνας στράικερ έπαιξε μεν μόνο για δύο σεζόν στα «καναρίνια» καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και αποχώρησε εκείνο του 2022, όμως συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία του club και σημείωσε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει ποτέ παίκτης με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Εκείνο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ είναι αυτό της 30ης Μαΐου του 2021, όταν ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 83′ του δεύτερου μπαράζ με την Ξάνθη και η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Εάν εκείνο το βράδυ (ήταν λίγο μετά τις 21:00) δεν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, ο Παναιτωλικός θα είχε κατά πάσα πιθανότητα υποβιβαστεί και θα άλλαζε μια για πάντα η πορεία του.

Βέβαια όλοι «μένουμε» σε εκείνο το τέρμα, όπως και σε αυτό της πρώτης αναμέτρησης του ζευγαριού όπου οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν 2-1 στα Πηγάδια και αυτόματα τους «έκανε» το 1-0 της ρεβάνς (ήταν το τελευταίο εγχώριο παιχνίδι όπου παρέμενε σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας τέρματος για τις διπλές αναμετρήσεις).

Ωστόσο περίπου 1,5 μήνα πέτυχε ακόμη ένα εξίσου πολύ σημαντικό γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο ματς του Αλκαζάρ με την ΑΕΛ για τη 2η αγωνιστική των play outs, όταν στο 50′ ισοφάρισε σε 1-1 και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναιτωλικός προέρχονταν από την ήττα 3-0 με αντίπαλο τη Λαμία στο «κλουβί» και οι «βυσσινί» από νίκη (2-0) στη Ριζούπολη και αν κέρδιζαν θα άφηναν τους «κυανοκίτρινους» ουραγούς και στο «-2» εξέλιξη που θα τους έστελνε με το 1,5 πόδι στη Super League 2, ελέω και της κακής ψυχολογικής κατάστασης που θα βρίσκονταν πια. Ωστόσο όχι μόνο έμειναν «πάνω» από εκείνους, αλλά «πήραν» και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ευρύτερα ο Βέργος ήταν ο απόλυτος MVP της ομάδας στα play outs και τα μπαράζ εκείνης της περιόδου, όπου σε εννέα αγώνες σημείωσε αθροιστικά πέντε τέρματα.

Συνολικά με τον Παναιτωλικό βρήκε 15 φορές στόχο σε 68 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις και «υπέγραψε» ορισμένες εντυπωσιακές του νίκες, εκτός φυσικά από το «θρυλικό» μπαράζ, όπως εκείνη του Περιστερίου (2-1) και τις δύο στο «Γεντί Κουλέ» (4-2, 1-0) για την περασμένη περίοδο.

Η αποχώρησή του με προορισμό την Αυστρία δεν διατάραξε τις σχέσεις του με τον οργανισμό του συλλόγου και φυσικά τον κόσμο και για αυτό αύριο θα συναντήσει μόνο φίλους, σε όλα τα επίπεδα. Αλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν ποτέ από το «κλουβί» και την πόλη.
Ο Βέργος του Παναιτωλικού

Αγώνες: 68
Γκολ: 15