Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και στον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο εστάλη στις 24 Φεβρουαρίου 2023 καταγγελία της ΠΑΕ Βόλος για πιθανή χειραγώγηση αγώνα.

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, πρόκειται για την αναμέτρηση Βόλου-Λαμίας που διεξήχθη την ίδια ημέρα και έληξε ισόπαλη 1-1.

Στην καταγγελία εντοπίζονταν υπέρογκος και παράλογος στοιχηματισμός στο σημείο “2”.

Πριν την έναρξη του ματς, την καταγγελία παρέλαβε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, τη διαβίβασε στην αθλητική υπερεισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου και αυτή με τη σειρά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Πάντως, εκ του αποτελέσματος η ενδεχόμενη χειραγώγηση αποδείχτηκε ανεπιτυχής.

Αχιλλέας Μπέος και Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή, «Δίκη στο Open», για τις καταγγελίες για ανεπιτυχή χειραγώγηση του αγώνα του Βόλου με τoν ΠΑΣ Λαμία.

Αρχικά ο Μπέος τόνισε: «Τα χρήματα τα έχασαν αυτοί που μαγείρευαν χωρίς τον ξενοδόχο. Εμείς ως ΠΑΕ αν αυτό το πράγμα ήταν λογικό δεν θα κινούσε την περιέργειά μας. Διαπιστώσαμε ότι ξαφνικά η Λαμία έγινε φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μου κίνησε την περιέργεια και διαπίστωσα με 2-3 τηλεφωνήματα ότι έτσι είναι και στο ημίχρονο του αγώνα έδωσα εντολή στη νομική σύμβουλο να συντάξει επιστολή στην αρμόδια εισαγγελία και στον αθλητικό εισαγγελέα για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Να ψάξουν να βρουν πραγματικά αν οι ενδείξεις είναι και αποδείξεις ότι υπήρχαν άνθρωποι που χειραγώγησαν. Αν οι αρμόδιοι έκαναν το ίδιο πράγμα και το 2011 ίσως έβρισκαν πραγματικά ενόχους δε θα πήγαιναν στη φυλακή αθώοι άνθρωποι, ένας εκ των οποίων κι εγώ. Για αυτό το καταγγείλαμε, δεν υπάρχει λογική, δείχνει κάτι, ας το ψάξουν οι αρμόδιοι. Δεν είναι αρμόδιοι ούτε ο Μπέος ούτε ο κ. Πανουργιάς».

Το εάν είχε εικόνα για πιθανότητα χειραγώγησης προς τους παίκτες της ομάδας του: «Όχι, δεν έχω τέτοιο πράγμα. Εμένα με ενημερώσανε μετά από 2-3 ερωτήσεις σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και μου είπαν ότι ξεκίνησε φαβορί ο Βόλος και έγινε φαβορί η Λαμία. Αυτό με ανησύχησε και γι αυτό έδωσα την εντολή να γίνει άμεσα η καταγγελία και να διερευνηθεί πραγματικά από τους αρμόδιους αν αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα. Μπορεί να υπήρχαν ένας, δύο, τρεις, πέντε που είδαν στον ύπνο τους ότι θα κερδίσει η Λαμία».

Για το εάν η καταγγελία που έκανε βλάπτει τη Λαμία και τον Παπαϊωάννου επισήμανε: «Ο κ. Παπαϊωάννου είμαι σίγουρος ότι είναι πεντακάθαρος, οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας και του Βόλου μπορεί να μην είναι. Πλέον για να παίξεις στοίχημα ανοίγουν κωδικοί, λογαριασμοί, ονοματεπώνυμα και καταθέσεις. Ας το ψάξει η εισαγγελία, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν θέλουν να εξυγιάνουν, ας ψάξουν. Δεν είναι δουλειά του Μπέου η του Πανουργιά. Εγώ μπορεί να βλέπω ένα οποιοδήποτε παιχνίδι δίνει τεράστια νούμερα από τις στοιχηματικές και να το παίξω, δεν σημαίνει ότι είναι στημένο. Παιχνίδια που είναι ύποπτα και έχουν υπόνοιες χειραγώγησης, οφείλει να τα διερευνήσει η δικαιοσύνη. Πλέον οι εταιρίες με εισαγγελική παρέμβαση δίνουν απεριόριστα στοιχεία. Αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς και νούμερα.

Πριν από λίγο καιρό έκανε επώνυμη καταγγελία ποδοσφαιριστής μας. Και είπε συγκεκριμένα πράγματα και ονόματα, χρήματα. Βλέπετε η υπόθεση να τσουλάει; Μόλις παραγραφεί η υπόθεση, θα τη βγάλουνε. Άμα πιάσουν κανέναν φουκαρά στη λαϊκή που δεν έχει ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ, αμέσως θα τον βάλουν μέσα».

Στο αν μπορεί κανείς να χειραγωγήσει ένα παιχνίδι μέσω «τρίτου», ο Μπέος δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι «ψήνουν» ή πείθουν κάποιον να παίξει για λογαριασμό τους. Δεν το έχω κάνει ποτέ καιδεν το ξέρω αν γίνεται. Το θέμα είναι ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της μία επίσημη καταγγελία. Αν θέλουν να ψάξουν σε βάθος, είναι πολύ εύκολο. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν τους βοηθάει γιατί δεν ήταν το επιθυμητό. Όμως θα μπορούσαν να μάθουν ποιοι παίξανε αυτά τα λεφτά και από εκεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι. Και όταν το μάθουν μπορεί να διαπιστώσουν αν ήταν μιλημένος κάποιος, ποδοσφαιριστής ή διαιτητής».

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Εγώ τώρα το μαθαίνω αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν γνωρίζω τα στοιχηματικά, πως μπορείς να χειραγωγήσεις ένα παιχνίδι. Για την ομάδα μου όλα τα παιχνίδια στη βαθμολογική θέση που είμαστε είναι ντέρμπι. Αυτό που μπορώ να κρίνω ήταν πως είχαμε ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι. Τελικά ήταν ισόπαλο: μπορεί να νικούσε ο Βόλος, μπορεί να νικούσε η Λαμία. Αν έχει κάτι ο εισαγγελέας ας μας ενημερώσει. Εγώ πλέον δεν είμαι πρόεδρος και δεν είμαι στη διοίκηση λόγω κάποιας υποψηφιότητας (είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τη Λαμία). Αυτό επέλεξα για τον τόπο μου και μακάρι να τα καταφέρω όπως ο κ. Μπέος στον Βόλο».

Πηγή: Dikisports.gr