Ο προπονητής της Καρδίτσας, η οποία πήρε σπουδαία νίκη με 78-77 του Άρη στην παράταση, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εν λόγω αποτέλεσμα, αλλά και στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παπανικολόπουλος:

Για τη νίκη επί του Άρη: «Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές, πολλές εντάσεις και στο φινάλε ένα αίσιο τέλος για την ομάδα μας. Ήταν απ’ τα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έχω ζήσει. Σε ένα παιχνίδι που έγιναν και απ’ τις δύο ομάδες συνολικά 52 λάθη και πάνω από 30 «βουτιές» στο παρκέ η πληροφορία είναι κάτι δύσκολο και δεν ξέρεις και αν και οι παίκτες θα τη δεχτούν εκείνη τη στιγμή. Σε κάποιες στιγμές είχαμε αρκετά καθαρό μυαλό, σε κάποιες άλλες μάς πήρε η ροή του παιχνιδιού και κάναμε παιδαριώδη λάθη. Θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε τα καλά, να διώξουμε τα κακά, γιατί έχουμε δύο παιχνίδια που θα είναι πολύ δύσκολα και καθοριστικά».

Για το τι κρατούν απ’ το παιχνίδι με τον Άρη: «Κρατάμε σίγουρα τη διάθεση που δείχνουν τα παιδιά, την ένταση που έχουμε στην άμυνα, την αυτοθυσία στις χαμένες μπάλες και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους χώρους και τα αρκετά εύκολα λάθη που κάναμε. Ο τρόπος με τον οποίον αγωνίζεται ο Άρης απ’ την αρχή της χρονιάς και το κάνει και με μεγάλη συνέπεια σε οδηγεί σε μεγάλο αριθμό λαθών, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να είναι σε αυτό το επίπεδο».

Για τη «μάχη» της παραμονής: «Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα όσον αφορά τη βάση της βαθμολογίας. Είναι ισόβαθμες τέσσερις ομάδες με τέσσερις νίκες. Μεγάλη νίκη η χθεσινή (12/03), προφανώς χαμογελάμε και αισθανόμαστε πολύ καλύτερα, αλλά η συνέχεια είναι καθοριστική».

Για την παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στις προπονήσεις: «Ο Γιάννης, εκτός από πρόεδρος, είναι πολύ σημαντικός «κρίκος» της ομάδας. Καταρχάς είναι μεγάλη η παρουσία του, γιατί οι παίκτες προφανώς και γνωρίζουν τον Γιάννη και την καριέρα του. Είχαμε την τύχη αυτήν τη βδομάδα να τον έχουμε πολύ συχνά στην προπόνηση και ήταν ένα κομμάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Δε θα τούς μιλήσει «προεδρικά», αλλά η παρουσία του και μόνο εμπνέει έναν σεβασμό, όταν χρειάζεται ν’ αποφορτίσει κάποιον τον αποφορτίζει, γενικά ξέρει να κάνει πράγματα ο Γιάννης. Μπορεί να είναι κάποιες φορές κοντά στους παίκτες, κάποιες στιγμές να πάρει αποφάσεις και να έχει άλλη απόσταση, αλλά το κάνει με γνώμονα μόνο το καλό της ομάδας και της πόλης που πραγματικά αγαπάει».//


Πηγή