ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Agrinio24.gr

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με το τμήμα παιδείας και δια βίου μάθησης του Δήμου Αγρινίου, διοργάνωσαν την δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 17:30 στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Κωνσταντίνου, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση αυτόματου απινιδωτή.

Άνθρωποι του αθλητισμού και πολίτες του Αγρινίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απο τον καθηγητή φυσικής αγωγής, και κλινικό εργοφυσιολόγο, Θανάση Μουρτζιάπη, για την σημασία των πρώτων βοηθειών, την εφαρμογή της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση του αυτόματου απινιδωτή.

Στόχος την ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για την εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και περιλαμβάνει:

• Ασφαλής προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει
• Εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης
• Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση

Όπως ανέφερε ο Κος Μουρτζιάπης τα πρώτα 3 έως 5 λεπτά είναι σημαντικά για την σωτηρία ενός συνανθρώπου μας.

Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης. Στον Δήμο έχουν εγκατασταθεί σε χώρους μαζικού αθλητισμού και κεντρικά σημεία της πόλης 25 απινιδωτές, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Δείτε φωτογραφίες