Τώρα μπορείς να παίξεις PADEL και στο Αγρίνιο,
στον ΑΚΑΡΝΑΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Τηλέφωνο για κράτηση γηπέδου στο 6977573989
από 9:00πμ έως 11:00μμ

Τι ακριβώς είναι το Padel;

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σπορ – υβρίδιο ανάμεσα στο τένις και το σκουός, ένα κράμα των καλύτερων στοιχείων αυτών των δύο πανομοιότυπων αθλημάτων. Το όνομα του μόνο τυχαίο δεν είναι. Εμπνέεται από την ειδική ρακέτα του, η οποία μοιάζει αρκετά με μικρό κουπί. Για αυτό, και ξεκίνησε να αναγράφεται ως «Paddle», το οποίο για λόγους εύκολης προφοράς από τους Ισπανούς φιλάθλους άλλαξε σε «Padel».

Σε τι διαφέρει το Padel από το τένις;

Αν και το τένις αποτελεί μεγάλο εμπνευστή του, με τους κανόνες να είναι παρεμφερείς, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που διαφοροποιούν τα δύο αθλήματα στα οποία ο πόντος κερδίζεται αν το μπαλάκι περάσει σωστά το φιλέ και καταλήξει εντός του παρκέ.

Μία βασικά διαφορά, την οποία μπορείς να παρατηρήσεις πριν καν ξεκινήσεις να παίζεις είναι το μέγεθος του γηπέδου. Ειδικότερα, το μέγεθος ενός γηπέδου Padel είναι μικρότερο από το μισό ενός γηπέδου τένις και περιλαμβάνει ειδικά τζάμια. Τα τελευταία, μάλιστα, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού στο Padel η μπάλα δεν μπορεί να καταλήξει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, το τένις παίζεται με δύο ή τέσσερις παίκτες, ενώ στο Padel οι παίκτες αγωνίζονται σε δυάδες λόγω της υψηλής ταχύτητας που απαιτείται. Διαφορά, ωστόσο, υπάρχει και στην ρακέτα που χρησιμοποιούν οι παίκτες. Η ρακέτα, λοιπόν, του Padel είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του τένις, διάτρητη, χωρίς πλέγμα και διατίθεται σε μία ποικιλία σχημάτων και βάρους. Χρειάζονται, όμως, και προσοχή. Διότι, σε αντίθεση με του τένις, οι φθορές στη ρακέτα του Padel είναι δύσκολο έως απίθανο να επιδιορθωθούν.

Τι σού προσφέρει το Padel;

Είναι εύκολο, διασκεδαστικό και ολίγον τι… εθιστικό. Φήμες λένε ότι αν παίξεις μία φορά Padel δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψεις στο παρκέ για δεύτερο ή τρίτο γύρο.

Η συνεχής κίνηση, τα έντονα τρεξίματα κι οι γρήγορες ανταλλαγές γυμνάζουν όλο το σώμα, ενώ ο χτύπος της καρδιάς δημιουργεί την ιδανική καρδιαναπνευστική άσκηση. Οι υψηλοί παλμοί ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης λίπους και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Παράλληλα, οι ενδορφίνες βελτιώνουν την ψυχολογία σου όσο η εστίαση στον αντίπαλο δημιουργεί καλύτερη συγκέντρωση.

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες του Padel;

  • Μπορεί το κάθε άθλημα να το μαθαίνεις καλύτερα στην πράξη, όμως, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες τους οποίους καλό είναι να γνωρίζεις.
  • Η κίνηση στο σερβίς γίνεται από κάτω. Αυτός που αναλαμβάνει να εκτελέσει το σερβίς πρέπει να σκάσει τη μπάλα του μία φορά στο έδαφος και κατευθείαν μετά να την χτυπήσει πριν φτάσει στο ύψος της μέσης του. Αν η μπάλα ακουμπήσει κατευθείαν στον τοίχο, τότε μετράει ως άουτ και τον πόντο παίρνει ο αντίπαλος.
  • Στη διάρκεια του πόντου, εάν η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο του αμυνόμενου και μετά στον σιδερένιο τοίχο, τότε το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις on court!