ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

https://starsports.gr/

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα διεξήχθη το τουρνουά που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, του πάντα χαμογελαστού παιδιού!

Πριν από ένα χρόνο, την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς “Λάμπρος Κατσώνης”, το σωματείο βετεράνων – παλαίμαχων Λεβαδειακού διοργάνωσε τουρνουά παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, με την συμμετοχή του Π.Α.Ο.Κ., του Απόλλωνα και του Παναιτωλικού!

Δυστυχώς, κατά την διάρκεια των αγώνων, μέσα στο γήπεδο, εκεί που γνώρισε μεγάλες στιγμές δόξας, έφυγε ο Κώστας Γκαλαμέλος, το πάντα χαμογελαστό παιδί, που είχε μόνο φίλους, το μέλος του δ.σ. του σωματείου που είχε τρέξει περισσότερο για την διοργάνωση του τουρνουά!

Οι παλαίμαχοι του Λεβαδειακού, οι συμπαίχτες του, δεν τον ξέχασαν και έναν χρόνο μετά, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, για να τον τιμήσουν, διοργάνωσαν την Τρίτη, 18 Απριλίου, τουρνουά παλαίμαχων το οποίο έφερε το όνομα του και το οποίο στόχο έχει να γίνει θεσμός!

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες παλαίμαχων του Απόλλωνα και του Παναιτωλικού, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, θέλοντας και αυτές από την πλευρά τους να τιμήσουν τον συνάδελφό τους που έφυγε πρόωρα!

Πριν από την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του!

Αφού δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους παραβρισκόμενους, πλακέτα απονεμήθηκε στην σύζυγό του από τους παλαίμαχους του Λεβαδειακού, δια χειρός Δημήτρη Λαζάρου και στους γιούς του από τους παλαίμαχους του Παναιτωλικού ενώ μια φανέλα του έδωσε στα παιδιά του, ο πρόεδρος των παλαίμαχων του Λεβαδειακού, Γιάννης Μαρτιναίος!

Στη συνέχεια έγιναν οι τρεις αγώνες που ήταν 35λεπτης διάρκειας!

Την 1η θέση στο τουρνουά και το 1ο κύπελλο «Κώστας Γκαλαμέλος» κατέκτησε η ομάδα του Παναιτωλικού που κέρδισε 2-1 τον Λεβαδειακό ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 με τον Απόλλωνα.

Την 2η θέση κατέλαβε ο Λεβαδειακός που επικράτησε του Απόλλωνα με 1-0!

Αξίζει να σημειωθεί οτι με την ομάδα του Παναιτωλικού αγωνίστηκε και η Σίσσυ Ασημάκη η οποία αγωνίζεται στην ομάδα γυναικών της αγρινιώτικης Π.Α.Ε.

Το τουρνουά, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει θεσμός, στήριξαν η Π.Α.Ε. Α.Π.Ο. Λεβαδειακός, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ορφανοτροφείου “Αγία Ταβιθά” Λιβαδειάς!

 

Δείτε στο video του “STAR Κεντρικής Ελλάδας” το σχετικό ρεπορτάζ:

(Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σωτηρόπουλος / Κάμερα: Παναγιώτης Πραγιάννης)

Στο video κατά σειρά μιλούν οι:

Ιωάννης Μαρτιναίος, πρόεδρος παλαίμαχων Λεβαδειακού

Ιωάννης Ταγκαλέγκας, δήμαρχος Λεβαδέων

Ιωάννης Περγαντάς, αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας

Λάμπρος Μπαλόκας, αντιπρόεδρος Π.Α.Ε. Α.Π.Ο. Λεβαδειακός.

Ιωάννης Μακρής, εκπρόσωπος παλαίμαχων Παναιτωλικού

Ηλίας Ράμμος, εκπρόσωπος παλαίμαχων Απόλλωνα Αθηνών

Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτής Βοιωτίας

Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας