Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και δύο αγωνιστικές να απομένουν στα playouts της Stoiximan Super League. Τι χρειάζεται πλέον κάθε ομάδα.

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε των playouts της Stoiximan Super League. Η μάχη στην ουρά βρίσκεται σε οριακό σημείο και άπαντες επιδιώκουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις, οι οποίες και οδηγούν στη Super League 2.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας βρίσκονται στους 30 βαθμούς, στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται εις βάρους τους συγκυρίες για να μπουν σε σοβαρούς μπελάδες.

Από την άλλη, φαίνεται πως Λαμία, Ιωνικός και Λεβαδειακός θα παλέψουν μέχρι τέλους για να σωθούν, με τους Βοιωτούς να βρίσκονται αυτή την στιγμή στη χειρότερη θέση.

Τα κριτήρια κατάταξης
  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Τι θέλει κάθε ομάδα

ΠΑΣ Γιάννινα – 30 βαθμοί

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το διπλό στη Νεάπολη, βρίσκεται μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα σε καλύτερη μοίρα από τις ομάδες πιο κάτω στην βαθμολογία. Έστω και με ισοπαλία απέναντι στους Αρκάδες την επόμενη αγωνιστική, τότε εξασφαλίζει τη σωτηρία του.

Σε περίπτωση ήττας, τότε μπορεί να σωθεί αρκεί ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός να μην πάρουν νίκη στα δικά τους παιχνίδια.

  • Αστέρας (εντός) – 6/5, 20:00
  • Λεβαδειακός (εκτός) – 6/5, 20:00)

Παναιτωλικός – 30 βαθμοί

Ο Παναιτωλικός, που στο σαββατιάτικο ματς βρήκε τη λύτρωση στο 14′ των καθυστερήσεων, έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς και είναι στο +5 από την προτελευταία θέση. Αυτό σημαίνει πως με έστω με ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο την επόμενη αγωνιστική θα έχει σωθεί.

Θα μπορεί να έχει εξασφαλίσει την σωτηρία του, ακόμη και με ήττα, αρκεί να μην κερδίσει ο Ιωνικός τον ΟΦΗ. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκεται στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα ψάχνει έστω το “χ” τελευταία αγωνιστική.

  • Ατρόμητος (εκτός) – 6/5, 20:00
  • ΟΦΗ (εντός) – 13/5, 20:00

Αστέρας – 30 βαθμοί

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη αγωνιστική. Έστω και με ισοπαλία θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην Stoiximan Super League.

Βέβαια, αυτή η παραμονή μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη και με ήττα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί να μην κερδίσουν Λεβαδειακός και Ιωνικός στην επόμενη αγωνιστική.

Ο Αστέρας μπορεί να πέσει μόνο εάν ο Λεβαδειακός και Ιωνικός κάνουν 2/2, ενώ την ίδια ώρα οι Αρκάδες να μην πάρουν πόντο.

  • ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) – 6/5, 20:00
  • Ατρόμητος (εντός) – 13/5, 20:00

Λαμία – 27 βαθμοί

Η Λαμία μετά και την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές τους Βοιωτούς και τους Νικαιώτες.

Η Λαμία, εάν επικρατήσει κόντρα στον Λεβαδειακό, μπορεί να σωθεί αρκεί την ίδια ώρα ο Ιωνικός που παίζει με τον ΟΦΗ να μην νικήσει. Σε διαφορετική περίπτωση αν κερδίσουν Λαμία και Ιωνικός θα κριθεί μεταξύ τους τελευταία αγωνιστική με τους Φθιώτες στο +2.

Εάν η Λαμία φέρει ισοπαλία με τον Λεβαδειακό θα έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία και θα έχει πιθανότατα αντίπαλο τον Ιωνικό για τη σωτηρία.

  • Λεβαδειακός (εντός) – 6/5, 20:00
  • Ιωνικός (εκτός), 13/5, 20:00

Ιωνικός – 25 βαθμοί

Ο Ιωνικός είναι στη ζώνη του υποβιβασμού με 25 πόντους στο -2 από τη Λαμία. Αυτό σημαίνει πως αν ηττηθεί με τους Κρητικούς, ίσως υποβιβαστεί. Αυτό θα συμβεί, εάν ταυτόχρονα η ομάδα της Φθιώτιδας νικήσει τον Λεβαδειακό και ο Αστέρας να μην πάρει ούτε βαθμό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας του, τότε δεν θέλει νίκη Λαμίας, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα έχει υποβιβαστεί. Εάν οι Νικαιώτες νικήσουν θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Δηλαδή, ακόμη και αν η Λαμία νικήσει το δικό της παιχνίδι, τότε ο Ιωνικός μπορεί να σωθεί με νίκη επί των Φθιωτών τελευταία αγωνιστική.

  • ΟΦΗ (εκτός) – 6/5, 20:00
  • Λαμία (εντός) – 13/5, 20:00

Λεβαδειακός – 24 βαθμοί

Ο Λεβαδειακός βρίσκεται σε χειρότερη θέση απ’ όλους, καθώς πρέπει να βάλει από κάτω τους δύο ομάδες και είναι ουραγός. Χρειάζεται νίκη κόντρα στη Λαμία, αλλά με πάνω από δύο γκολ διαφορά, ώστε να έχει την ισοβαθμία και να περάσει πάνω από τους Φθιώτες. Βέβαια, κοιτάζει και τον Ιωνικό που είναι στους 25 πόντους. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας με τη Λαμία, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται στη Super League 2.

  • Λαμία (εκτός) – 6/5, 20:00
  • ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) – 13/5, 20:00
Stoiximan Super League: Χαμός στη μάχη της παραμονής - Τι χρειάζεται κάθε ομάδα, οι ισοβαθμίες και το πρόγραμμα

https://www.sport24.gr/