Μεθυσμένη πολιτεία ο οργανισμός της ΑΕΚ. Η Ένωση πανηγυρίζει την επερχόμενη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και του 13ου συνολικά στην ιστορία του κλαμπ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έκλεισε μάτι το βράδυ της Δευτέρας (8/5) από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών της ΑΕΚ οι οποίοι έκαναν τη νύχτα – μέρα και αναβίωσαν στιγμές του 2018.

Την σεζόν 2017-18 οι «κιτρινόμαυροι» έκοψαν πρώτοι το νήμα στην κούρσα της Super League και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος!

Ένα από τα μέλη εκείνης της (πρωταθληματικής) ομάδας ήταν και ο Γιάννης Ανέστης.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού που στην τελευταία του χρονιά στο ρόστερ της Ένωσης έραψε στη στολή του το παράσημο του πρωταθλητή, μιλάει στο  SDN A για το φετινό τρόπαιο του πρωταθλήματος που μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δίκαια πρωταθλήτρια η ΑΕΚ»

«Δίκαια η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Μαζί με τον Παναθηναϊκό παλέψαν από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τέλους για την πρώτη θέση.

Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σε κάθε ματς μπαίνει με την ίδια ενέργεια και με στόχο τη νίκη…» σχολίασε αρχικά ο Έλληνας κίπερ και πρόσθεσε:

«Είδαμε μια συναρπαστική κούρσα με επίκεντρο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα play offs υπήρχαν κάποια στιγμή τέσσερις ομάδες που διεκδικούσαν την πρώτη θέση.

Αυτό μόνο καλό κάνει στην ποιότητα και τη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος και μακάρι να έχει και συνέχεια».  

 

«Ο Αλμέιδα έβαλε το χεράκι του»

– Για την συμβολή του Ματίας Αλμέιδα στη φετινή πρωταγωνιστική πορεία της ΑΕΚ:

«Ένας άνθρωπος από μόνος του δεν φτάνει για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια.

Σίγουρα όμως ο προπονητής έβαλε το χεράκι του κι έχει σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας.

Η ΑΕΚ έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο, οι παίκτες της έδιναν τα πάντα σε κάθε ματς και ο Ματίας Αλμέιδα έπαιξε σημαντικό ρόλο για όλα αυτά».  

 

«Έξτρα κίνητρο έδωσε η Νέα Φιλαδέλφεια»

– Για το ρόλο που έπαιξε η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η είσοδος στο νέο γήπεδο:

«Σίγουρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και η είσοδος στο νέο γήπεδο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ατού της φετινής ΑΕΚ που δεν το είχε η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 2018.

Ο κόσμος έδωσε το έξτρα κίνητρο στην ομάδα να τα δώσει όλα κι υπήρξε αυτό που λέμε ο..12ος παίκτης της».

«Να…χτίσει σε αυτό το πρωτάθλημα»

– Για την επόμενη μέρα της (εν δυνάμει) πρωταθλήτριας ΑΕΚ:

«Μακάρι να…χτίσει σε αυτό το πρωτάθλημα και να συνεχίσει έτσι. Θα είναι ευχής έργον να δυναμώσουν όλες οι ομάδες και να έχουμε έτσι ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».