Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ – ΕΠΟ, Σταύρος Μάνταλος, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου, στο πλαίσιο ημερίδας προπόνησης με τους περιφερειακούς γυμναστές, διδάσκοντας τους διαιτητές νέες τεχνικές προπόνησης, πως να γυμναστούν καλύτερα, την προετοιμασία ενόψει των αγώνων αλλά και το πως να ξεκουράζουν τον εαυτό τους μετά τις αναμετρήσεις.

Ο Σταύρος Μάνταλος μίλησε στην τηλεόραση του Αχελώου για την ημερίδα και τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Ελλάδας, για το ότι θέλουν ακόμα περισσότερους διαιτητές στο χώρο, σχολίασε την ελληνική διαιτησία και την πορεία τους στη φετινή σεζόν αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για ελληνοποίηση με σκοπό να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το προϊόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Αχελώο:

Είναι μια ημερίδα προπόνησης, με τους περιφερειακούς γυμναστές, τον κύριο Λώλη που είναι υπεύθυνος γυμναστής της Ομοσπονδίας, τον κύριο Κωνσταντίνου και τον κύριο Παρασκευόπουλο. Ήρθαμε να κάνουμε μια προπόνηση, να δείξουμε νέες τεχνικές προπόνησης στους διαιτητές, πως να γυμναστούν καλύτερα, πως να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για να πάνε στον αγώνα και πως να ξεκουράσουν τον εαυτό τους, διότι είναι πολύ σημαντική και η ξεκούραση μετά από κάθε αγώνα. Όλα αυτά ήρθαμε εδώ να τα δείξουμε σήμερα στα παιδιά , μαθαίνοντάς τους τις νέες τεχνικές και τα νέα είδη προπόνησης γύρω από τη διαιτησία.

Θέλουμε κι άλλο κόσμο κι αλλά νέα παιδιά να μπουν στη διαιτησία, είναι μεγάλος ο χώρος, χρειαζόμαστε κι άλλους, δυστυχώς ο κόσμος βλέποντας και τα περιστατικά συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα, απομακρύνεται απο το χώρο της διαιτησίας, γι’ αυτό επιλέξαμε να κάνουμε έξι περιφερειακές συναντήσεις . Πήγαμε στην Καβάλα, την Κατερίνη, ήρθαμε στο Αγρίνιο, την Τρίτη στην Τρίπολη, την επόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα κλείσουμε με την Αθήνα. Θέλουμε μιας και μας δίνεται η ευκαιρία μέσω του Αχελώου, όποιοι πληροφορηθούν ότι ήρθαμε στο Αγρίνιο και δουν τον σκοπό μας, να ξέρουν ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να αυξήσουμε το έμψυχο δυναμικό μας.

Γίνονται προσπάθειες να ελληνοποιηθεί πλέον η διαιτησία, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα ελκύει τον κόσμο.

Έγινε μεγάλη κουβέντα για τους Έλληνες διαιτητές, υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση , παρ’όλα αυτά οι Έλληνες διαιτητές απέδειξαν ότι μπορούν, σε όσα παιχνίδια κληθήκαν να πάρουν μέρος και τώρα τελευταία σε σημαντικά παιχνίδια που κρίθηκαν πρωταθλήματα και θέσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα πήγαν εξαιρετικά κατά γενική ομολογία, οπότε πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα έναυσμα να πετύχουμε περισσότερα στο χώρο.

Όλο το ρεπορτάζ προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αχελώου.