Στο τέλος Ιουνίου εννέα ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού μένουν ελεύθεροι και σχεδόν όλοι θεωρούνται βασικοί.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ Κώστας Αποστολάκης και ο 29χρονος αριστερός μπακ Διαμαντής Χουχούμης μένουν ελεύθεροι. Στο κέντρο της άμυνας λήγει ο δανεισμός από τη Τζουγκάρντεν του 29χρονου στόπερ Γιάκομπ Λάρσον. Ελεύθερος μένει και ο 34χρονος μέσος Γιόχαν Μάρτενσον. Στο τέρμα ο έμπειρος Γιάννης Ανέστης ήταν βασικός, αλλά μετά τον τραυματισμό έχασε τη θέση του από τον νεοφερμένο Γκρατερόλ.

Πολλά συμβόλαια λήγουν και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο 30χρονος Δημήτρης Κολοβός μένει ελεύθερος και αν δεν υπάρξει προοπτική δύσκολα θα μείνει κι αυτός στο Αγρίνιο. Ο πιο έμπειρος παίκτης κι εκ των αρχηγών Χόρχε Ντίαζ στα 34 του χρόνια, είναι δύσκολο να συνεχίσει. Έχει βγάλει, άλλωστε, τραυματισμούς και την τρέχουσα σεζόν δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Στα άκρα της επίθεσης σε ηλικία 25 ετών, ο Παναιτωλικός έχει τους ταλαντούχους Νάντρεϊ Νταγκό και Τζόναθαν Μόρσεϊ. Ο Ιβοριανός έβγαλε τραυματισμό και η απουσία του κόστισε πολύ στην εικόνα της ομάδας, ενώ και ο Σουηδός με καταγωγή από τη Σιέρρα Λεόνε Μόρσεϊ, έχει φέτος σκαμπανεβάσματα. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Παναιτωλικός χάσει αρκετούς απ’ αυτούς τους παίκτες, θα χρειαστεί ενίσχυση και το να αναζητάς κοντά δέκα παίκτες, ασφαλώς είναι πιο δύσκολο από το να κρατάς τον κορμό και να θες λίγες και ποιοτικές προσθήκες.