Μετά την σημερινή σύγκλιση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ., ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία Μπάσκετ ότι από τον έλεγχο των αιτήσεων συμμετοχής στις Εθνικές κατηγορίες Ανδρών προέκυψαν τα εξής:

  • Για την Elite league υπάρχουν 2 κενές θέσεις οι οποίες θα συμπληρωθούν με 2 wild card.
  • Για την National league 1 δεν υπάρχουν κενές θέσεις αλλά θα προκύψουν δύο (από ομάδες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις της Elite league μέσω wild card) οι οποίες θα συμπληρωθούν με 2 wild card.
  • Στη National league 2 δε δήλωσαν συμμετοχή 3 ομάδες οι οποίες μαζί με τις 2 ομάδες που θα ανέβουν στη National league 1 δημιουργούν ένα σύνολο 5 κενών θέσεων οι οποίες θα συμπληρωθούν με 5 wild card.

Καλούνται όλες οι ομάδες οι οποίες έχουν κάνει ήδη αίτηση για wild card στις αντίστοιχες κατηγορίες, να αποστείλουν τα δικαιολογητικά όπως τα περιγράφει η πρόσκληση ενδιαφέροντος χορήγησης Ειδικής Αδειοδότησης – wild card (Αρ. πρωτ. 3084/24-05-2023) στην ηλεκτρονική διεύθυνση eok-digital@basket.gr με καταληκτική ημερομηνία τις 10/07/2023 και ώρα 14.00.

Η Επιτροπή αξιολόγησης wild card αποτελείται από τα Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΟΚ και από τα Μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΟΚ.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης wild card και θα κληθούν μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ομάδων για να υποστηρίξουν με επιχειρήματα την υποψηφιότητα τους.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 θα υπάρξει εκ νέου σύγκληση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. για λήψη απόφασης των ομάδων που μέσω wild card θα καταλάβουν τις ανωτέρω θέσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 θα γίνει η κατανομή των σωματείων της National league 1 και National league 2 σε ομίλους.

sportsup.gr