Από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση αφού αναμένεται νέος καύσωνας και ίσως πιο ισχυρός.

Η πιο καυτή ημέρα του καύσωνα είναι η σημερινή (14/7), με το θερμόμετρο να φτάνει τους 44 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας και τις συνθήκες να είναι αποπνικτικές.

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40, και θα διατηρηθεί υψηλή και τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται νέο, ίσως και ισχυρότερο κύμα καύσωνα.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 87 σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών.

Και αύριο θα είναι μια δύσκολη ημέρα για την Αθήνα, ενώ από τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δροσίσει λίγο αλλά να ενισχυθούν και οι άνεμοι με μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση αφού αναμένεται νέος καύσωνας και ίσως πιο ισχυρός.

«Μετά το “παράθυρο” Κυριακής-Τρίτης που θα δροσίσει λίγο, 39-40 η θερμοκρασία. Από την Ττεάρτη έχουμε μια νέα θερμή εισβολή η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έχει μεγάλη διάρκεια. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, θα περάσει το Σαββατοκύριακο και θα μπούμε και στην επόμενη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 43 βαθμών και πάνω. Φαίνεται ότι αυτός ο καύσωνας θα είναι πιο επιθετικός σε σχέση με αυτόν που ζήσαμε τώρα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος.