Πέρυσι έμεινε στο περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην τον ανανεώσει και ο Λούκας Βιγιαφάνιες στη συνέχεια ψάχτηκε γι’ αλλού.

Τέτοιες μέρες ήταν έναν χρόνο νωρίτερα όταν ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε την απόκτησή του. Ως ηχηρή μεταγραφή λανσαρίστηκε αυτή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Μόνο που στην πράξη δεν πήγε τίποτα όπως θα ήθελαν και οι δύο πλευρές. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη!

Τόσο αγωνιστικά για τον ίδιο και το club, όσο και οικονομικά μια και το μαγαζί είναι κάμποσους μήνες «μέσα»! Η αλλαγή προπονητή, σε συνδυασμό με την μείωση του μπάτζετ δημιουργούν ένα status αβεβαιότητας γύρω από την επόμενη μέρα του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ως σκέψη η Ελλάδα ενδεχομένως να ήταν και η πρώτη στο μυαλό του. Έχει να το λέει πως η χώρα μας αποτελεί για εκείνον δεύτερη πατρίδα, ποδοσφαιρικά και μη. Μόνο που πόσες ομάδες θα μπορούσαν να καλύψουν τα οικονομικά του «θέλω»;

Μιλάμε για απαιτήσεις που φτάνουν τις 350.000 ευρώ. Η απάντηση είναι εύκολη. Τέτοια χρήματα μόνο στο Big 5 θα μπορούσε να τα βρει και δύσκολα οι λεγόμενοι μεγάλοι θα κοιτούσαν τώρα τον «Βίγια» μετά τη σεζόν που έκανε και σε αυτή την ηλικία. Για την ιστορία οι αριθμοί του ήταν 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τέσσερις ασίστ.